Naar de inhoud

Zoekresultaten

Opening ArbeidsOnderzoekCentrum Scalabor (AOC)

Bij Scalabor staat de ontwikkeling van mensen centraal. Doel is passend en zo regulier mogelijk werk voor iedereen. Werkzoekenden zetten de eerste stap bij het ArbeidsOnderzoekCentrum (AOC) van Scalabor. Donderdag 22 november was de officiële opening van het nieuwe AOC.

Bij het AOC komen deelnemers vanuit de Participatiewet en medewerkers met een SW-dienstverband. Hier ontdekken zij hun talenten en verkennen ze wat er nog nodig is om verder te komen op de arbeidsmarkt. Om hier goed op in te kunnen spelen, heeft Scalabor een eigen multifunctioneel arbeidsonderzoek- en trainingscentrum. Donderdag was de officiële opening, die bijgewoond werd door leden van het Werkbedrijf Midden-Gelderland: wethouders van de gemeenten waarvoor Scalabor werkt, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, UWV en onderwijsinstellingen. Allemaal partijen waarmee Scalabor nauw samenwerkt.

De genodigden maakten kennis met het AOC door verschillende activiteiten samen uit te voeren. Ze volgden een sollicitatietraining, werkten aan hun zelfvertrouwen en voerden werkopdrachten uit. Zo verzamelden zij puzzelstukjes om samen een puzzel compleet te maken. Deze puzzel symboliseert het resultaat van de samenwerking. Door de gezamenlijke inzet, betrokkenheid en afstemming leidt deze tot een sluitende aanpak voor de deelnemers.

Wethouder Martien Louwers en Scalabor-directeur Marcel Hielkema leggen samen de laatste puzzelstukken.