Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een terugblik op inspirerende activiteiten (blog)

Het mooie weer van afgelopen week zorgt ervoor dat we allemaal weer meer naar buiten gaan. Dat is fijn voor onszelf, maar zeker ook voor onze klanten en daarmee voor Scalabor zelf! Zo werd vorige week ‘Kom in de Kas’ georganiseerd waarbij veel tuinders en kwekers de kas openden voor belangstellenden. Onze collega’s werken voor en bij verschillende kwekers in de regio en op verschillende plekken konden we vol trots laten zien welke bijdragen we daar leveren. Zo ook in de kwekerij in Bergerden waar we zowel voor Darthuizer werken, maar ook stekwerk doen voor verschillende klanten zoals Escaroplants uit Ressen. Collega José vertelde dan ook vol passie over het sedum dat we voor hen kweken. Erg leuk om zo een kijkje achter de schermen te geven.

 

Tuin Inspiratie Dagen bij Intratuin Arnhem 

Afgelopen weekend draaiden de boel om; onze Intratuin waar we de Tuin Inspiratie Dagen organiseerden waarbij 16 kwekers uit de regio hun producten en expertise tentoonstelden op het buitenterrein van de winkel. Daarbij gaven ze volop advies over hoe je tuin zo mooi mogelijk maakt aan de vele mensen die hier op af gekomen waren. En dat waren er door het mooie weer nogal wat. De collega’s van de Intratuin hadden de afgelopen weken heel hard gewerkt om het buitenterrein nog mooier te maken waardoor de algehele presentatie er echt fantastisch en heel professioneel uitzag. Dat kan je echt wel aan onze collega’s overlaten! Beetje vreemd overigens dat de opening op zaterdag ook een aantal klimaatactivisten aantrok die kwamen demonstreren. Ik wist niet dat tuinieren ook niet meer mocht en nadat onze collega’s hadden uitgelegd hoe we ons als winkel die midden in de samenleving staat juist inzetten voor biodiversiteit, vergroening, verduurzaming en inclusiviteit waren deze bezoekers ook snel weer vertrokken.

 

Jubilea Tonnie

Iemand die ook een heel bijzonder bezoek kreeg, was collega Tonnie. Zij vierde afgelopen week haar 25-jarig werkjubileum en deed dat op de werkplek waar zij al heel lang gedetacheerd is; het gemeentehuis van Lingewaard. Dat haar werk gewaardeerd wordt en dat ze ook echt deel uitmaakt van de gemeente bleek wel toen burgemeester Kalfs haar persoonlijk kwam feliciteren met haar jubileum. Hoe mooi is dat! En het werd nog mooier, want tijdens het jubileumfeest kwam ook gedeputeerde Witjes van de provincie Gelderland langs die jarenlang in haar vorige rol als wethouder in de gemeente Lingewaard Tonnie ’s ochtends tegenkwam. Ik vind het echt heel speciaal dat beiden de tijd hebben genomen in hun hele drukke schema om dit te doen. Daarbij gaven ze beiden aan dat ze dat heel normaal vinden want Tonnie was tenslotte ook heel lang hun collega. Wat mij betreft is dit nu precies waar inclusie echt om draait!

 

Varen met Joop

Parallel aan de Tuin Inspiratie Dagen is een groep van bijna 50 medewerkers mee gegaan met Varen met Joop. Een geweldig initiatief van de stichting met dezelfde naam die jaarlijks 400 mensen uitnodigt om een mooie tocht over de Rijn te maken op een fantastisch cruiseschip. En jaarlijks nodigen ze ook onze collega’s uit voor dit mooie dagje uit. Deze keer voer de boot (of moet je schip zeggen) zelfs een heel stuk Duitsland in. Namens het MT was collega Rinke dit jaar mee en hij kon het qua weer natuurlijk niet beter treffen. Met een bruin verbrand gezicht gaf hij dan ook aan volgend jaar weer mee te willen maar dat kan natuurlijk niet; iedereen mag om de beurt mee 😊

 

Mooie activiteiten dus voor zowel medewerkers als klanten. Weer een reden waarom sociaal ontwikkelbedrijven van belang zijn en vooral behouden moeten worden!