Naar de inhoud

Zoekresultaten

Officiële opening Rozet in Scalabor

In aanloop naar de Week van lezen en schrijven (van 8 tot en met 16 september), vierden Rozet en Scalabor samen op woensdag 6 september de officiële opening van een ‘Rozetje’ op de locatie aan de Driepoortenweg 35 te Arnhem. In deze speciaal voor hen ingerichte mini-bibliotheek kunnen medewerkers van Scalabor boeken lenen.

Opening Rozetje

Bij de opening zijn wethouder Mark Lauriks en directeur van Rozet, Jenny Doest, aanwezig. Zij nemen allebei hun favoriete boek mee en vertellen daarover. Marcel Hielkema, directeur-bestuurder van Scalabor, zal het boek ‘Vijf jaar Scalabor’ presenteren. In vijf jaar tijd schreef Marcel meer dan 200 blogs en daarvan zijn er 60 gebundeld tot een boek. Deze blogs geven een goed beeld van het reilen en zeilen van een sociaal ontwikkelbedrijf en tonen aan hoe commercie en maatschappelijke betrokkenheid heel goed samen kunnen gaan. Het boek is als e-book te downloaden van de website van Scalabor en te leen bij Rozet en uiteraard het nieuwe Rozetje.

Eigen bibliotheek

Marcel Hielkema: “Scalabor is het sociaal ontwikkelbedrijf voor de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland en heeft een heel duidelijke opdracht: een goed werkgever zijn voor diegenen die aan ons zijn toevertrouwd en zoveel mogelijk mensen begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Deze opdracht ondersteunen wij met allerlei activiteiten in het Fitter, Leuker en Slimmer programma. De opening van onze eigen bibliotheek past daar uitstekend bij, geletterdheid is immers een belangrijke voorwaarde om aan de slag te kunnen gaan. Fijn dat we daarin met Rozet als samenwerkingspartner kunnen optrekken.”

Benieuwd naar de opening? Bekijk hier de highlights van de opening.

Overhandiging boek % jaar Scalabor door Marcel Hielkema aan wethouder Mark Lauriks, directeur van Rozet, Jenny Doest en collega Ben en Janneke van Scalabor

Van links naar rechts: Ben en Janneke Gidding, medewerkers bij Scalabor en initiatiefnemers van dit Rozetje. Naast Marcel Hielkema staan Jenny Doest, directeur bij cultureel centrum Rozet en Mark Lauriks, wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken in Arnhem.