Naar de inhoud

Zoekresultaten

Feest! (blog)

Afgelopen zaterdag was het zover; ons eerste lustrumfeest. En wat voor een feest was het. Echt fantastisch! Samen met bijna 450 collega’s hebben we in Sportcentrum Valkenhuizen gevierd
dat we 5 jaar Scalabor zijn. De avond werd opgeluisterd door DJ Mike, die de sfeer er al snel in had zitten. Hij wist dan ook precies welke nummers hij moest draaien, want iedereen had voorafgaand zijn favoriete liedjes doorgegeven. Daarmee kunnen we binnenkort ook onze eigen Scalabor Spotify feestlijst opstellen! Al snel werd de eerste polonaise ingezet, die langer en langer werd. Ik heb sinds mijn 19e geen carnaval meer gevierd maar ik wist vrij snel weer hoe dat moest!

SPORTBINGO
In een aparte zaal begon gelijktijdig de eerste bingoronde van de avond. Van de maandelijkse bingoavonden die onze personeelsvereniging organiseert, wist ik al dat bingo bij ons
heel serieus genomen wordt. Ook hier was het dan ook muisstil, op de presentatoren van het sportbedrijf na. Die hadden er heel toepasselijk voor gekozen om een sportbingo te houden wat in goede aarde viel. En de prijzen – van zakken popcorn tot borrelplankjes en hele geluidsinstallaties – waren het ook wel echt waard om voor te strijden.

SPETTERENDE OPTREDENS
Toen de eerste winnaars bekend waren ging de avond over in een spetterend optreden van René Karst, die al direct de stemming erin kreeg met zijn hits ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. De avond kon toen echt niet meer stuk. Geïnspireerd door zijn optreden, klom later ook een aantal collega’s op het podium, die daar heel goed schlagers en het repertoire van Lee Towers vertolkten. Een aantal collega’s van Turkse afkomst zorgde vervolgens met nummers van Tarkan dat alle voetjes van de vloer gingen. Na de laatste bingoronde, waarbij twee collega’s met ieder meerdere prijzen tot bingokoninginnen gekroond werden, gingen de feestgangers langzaam naar huis, waarna om twaalf uur de lichten echt aan gingen. Heel veel dank aan Sportbedrijf Arnhem en onze eigen Wiesje en Annemieke voor de fantastisch georganiseerde avond.

DE TROTS IS TERUG
Wat ik zelf het allerleukste aan de avond vond was de sfeer. Het maakte niet uit bij welk bedrijf of welke afdeling je werkt, in welke wijk je woont, welke moedertaal je hebt en of je onder de SW, PW of reguliere cao valt; iedereen was met elkaar aan het feesten. Dat is hoe het moet zijn! Ook best bijzonder voor een bedrijf dat er een aantal jaren geleden nog heel anders voorstond en waar de kranten voornamelijk negatief over schreven. Sterker nog, op dezelfde dag als ons feest was, schreef Het Brabants Dagblad in een groot artikel ‘het gemeentebestuur van Den Bosch kan een voorbeeld nemen aan Scalabor want daar behoren de problemen tot het verleden’ en ‘de trots is terug’. Heel mooi dat we als voorbeeld worden genoemd. Terwijl erbij ons – net als in alle bedrijven – echt nog genoeg te doen is, zijn we echt op de goede weg. De reden van het artikel is overigens dat het ontwikkelbedrijf in Den Bosch op dit moment onder vuur ligt en aardig wat negatieve pers over zich heen krijgt. Terecht of onterecht, ik weet wat dit doet met medewerkers; als er alleen maar negatief over je geschreven wordt, ga je niet met trots naar je werk, daalt de medewerkerstevredenheid en stijgt het verzuim. Daar zit echt niemand op te wachten en ik hoop voor de collega’s in Den Bosch dan ook dat ze snel weer rust vinden. Daar is iedereen bij gebaat.

OP NAAR HET VOLGENDE FEESTJE
In de tussentijd maken wij ons op voor onze tweede vijf jaren. De basis is gelegd, we weten wat we nóg beter moeten en kunnen doen; op naar het volgende feestje!