Naar de inhoud

Zoekresultaten

Je telt weer mee in de maatschappij!

Voor het eerst in tien jaar tijd heeft Gemeente Arnhem minder dan 7000 inwoners die in de bijstand zitten!

Daarmee heeft de stad de afgelopen jaren honderden mensen meer uit hun uitkeringssituatie gehaald dan het landelijk gemiddelde. Toch kunnen er nog altijd flinke stappen worden gezet, stelt directeur Marcel Hielkema van Scalabor. Volgens hem kan nog zeker de helft van de resterende groep aan het werk worden geholpen. Lees hier het interview dat Marcel gaf aan Omroep Gelderlannd: ‘Helft van de mensen in de bijstand is aan een baan te helpen”.

Scalabor is een van de aanbieders van branchetrajecten waar de regio Gelderland-Midden de laatste jaren steeds steviger op inzet. Die bieden bijstandsgerechtigden na het behalen van een diploma een gegarandeerde baan. Dat kan voor de horeca, maar bijvoorbeeld ook voor zorg, groen, schoonmaak of logistiek. Eerder deze week ontvingen zeven deelnemers een diploma na afronding van het branchetraject Horeca, in samenwerking met Werkstap® en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Omroep Gelderland bracht eerder deze week hoe Shiela het traject succesvol doorliep:

Je telt weer mee in de maatschappij!”

Shiela Bansi ontving maandag 26 september jl., samen met zes andere trotse deelnemers, haar diploma voor de horeca. In het Horeca Up (niveau 1, voorheen Gastvrij Talent) Programma van Scalabor, Werkstap en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) werden zij in negen maanden opgeleid tot keuken assistent.

Je telt weer mee in de maatschappij, ervaart Shiela. “In plaats van hele dagen thuiszitten, niets doen en kijken hoe je de dag doorkomt. Werk geeft je een ritme in het leven.” De mogelijkheid om aan een baan te komen is er altijd, heeft zij geleerd. “Je moet het alleen willen en er energie in steken.” Lees het artikel hier .

Lees het artikel hier .