Naar de inhoud

Zoekresultaten

Tweede helft van het jaar op volle sterkte (blog)

Wat was het warm
En toen was het al weer september! Het einde van de zomervakanties, de scholen beginnen weer en de temperatuur zakt naar niveau aangenaam. OK, even klagen over het weer: wat was het warm deze zomer, niet normaal! Op verschillende van onze locaties was het soms echt niet meer te doen en ook de teams die in de buitenlucht werken hadden het zwaar.

Sinds een aantal jaren gebruiken we een app van de FNW waarin we temperatuur en luchtvochtigheid invoeren, die we op warme dagen iedere twee uur meten. Dit levert vervolgens code groen (niets aan de hand), code oranje (extra pauzes) of code rood (stoppen met werken) op. In een aantal gevallen was er dit jaar daadwerkelijk sprake van code rood en zijn we op locaties eerder gesloten. Ik weet niet of er nog ontkenners zijn van klimaatveranderingen, maar het maakt ook nogmaals duidelijk dat het tijd wordt voor een nieuw gebouw.

 

Ontwikkelingen nieuwe pand
De ontwikkelingen van ons nieuwe pand aan de Driepoortenweg zijn ook in de zomer volop door gegaan. We verwachten op korte termijn een klap te kunnen geven op de laatste ontwerpen, zodat de aannemer definitieve berekeningen kan maken van de doorlooptijd en de kosten. Zoals iedereen in de krant kan lezen, zijn de kosten voor bouwmateriaal flink gestegen. Dat betekent dus dat we aan onze kant de wensen en realiteit qua eisen, die we stellen aan ons nieuwe onderkomen, continu moeten afwegen.

Geen gouden kranen dus en ook de jacuzzi’s zullen we achterwege moeten laten! Inmiddels is ook het vergunningenproces gestart. Al met al hebben ontwikkelingen wel invloed op de start van de sloop van het oude pand en vervolgens de nieuwbouw. We gaan er nu vanuit dat dit waarschijnlijk tegen het einde van het jaar zal plaatsvinden.

 

Grote lege hallen
In de tussentijd heeft de interne verhuizing wel al plaats gevonden waardoor het te slopen gedeelte leeg staat. Daardoor kunnen we besparen op huur- en energiekosten. Want net als de meeste mensen thuis zien wij die kosten ook flink oplopen. Best een rare aanblik overigens die grote, lege, hallen. Aan de ene kant goed dat er een mooi nieuw gebouw voor in de plaats komt, maar wat blijft het zonde dat we de faciliteiten, ervaring en het werk door het afschaffen van de Wet sociale werkplaats niet kunnen inzetten voor diegene die extra begeleiding en beschutting nodig hebben. Want je kan een wet wel afschaffen, maar dat betekent niet dat de mensen er niet meer zijn. Helemaal in een steeds ingewikkelder wordende maatschappij!

 

Team facilitair
Naast werkzaamheden voor het nieuwe pand was ons facilitair team sowieso drukdoende deze zomer. Zo zijn we hard bezig om een nieuw onderkomen voor ons project De Brug te vinden en is in relatief korte tijd onze nieuwe fietsenwerkplaats Scalabikes gerealiseerd. Komende week openen we die officieel, maar ik kan nu al zeggen dat het er fantastisch uit ziet.

 

Personele wijzigingen
Het team zag daarbij ook nog eens hun manager André Eichelsheim vertrekken naar een nog mooiere (zijn die er wel…?) baan in de regio. Gelukkig is een oude bekende van Scalabor direct bereid gevonden om tijdelijk in te stappen en onze afdeling Interne Dienst te begeleiden. Van harte welkom terug, Arjan Veldmaat!

We zagen daarnaast nog een aantal personele wijzigingen deze zomer: zo gaat onze manager Detacheringen, Wendela Verkaik, op interim-basis ook leiding geven aan de afdeling Arbeidsontwikkeling. Bij de afdeling Detacheringen wordt zij ondersteund door Corinne, die de rol van teamleider Deta op zicht neemt. En in onze Intratuin Presikhaaf neemt collega Sandy Hey-Bouwman de leiding over. Een hele mooie match, want zij brengt zowel ervaring mee op het gebied van arbeidsontwikkeling als op het gebied van retail!

 

Volle sterkte
Daarmee zijn we weer op volle sterkte bij aanvang van de ‘tweede helft’ van het jaar na de zomer. Een tweede helft met tal van activiteiten om nog meer mensen te begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Ik heb er zin in!