Naar de inhoud

Zoekresultaten

Het belang van een rondje lopen (blog)

Een van de leukste dingen om te doen is wat wij in de hotellerie ‘een rondje lopen’ noemden. In een kantoor zitten is er in de horeca niet bij (‘want daar zijn de gasten niet!’). Het was zaak dat je zoveel mogelijk op de werkvloer was en met medewerkers en gasten sprak, maar ook meehielp waar nodig.

VERGADERRUIMTE ALS KANTOOR
Helaas is het in mijn huidige baan onvermijdelijk dat ik ook vaak in mijn kantoor ben. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit eerder een vergaderruimte is dan een kantoor. Ik heb dan ook geen vast bureau of vaste pc, maar vooral een plek waar veel mensen kunnen aanschuiven om te overleggen. Daardoor komt het er niet altijd van om iedere dag de werkvloer op te lopen. De belemmerende factor is ook dat onze werkvloer wel heel groot is; van de productieruimtes aan de Driepoortenweg tot de kwekerij in Bergerden. En van de fietsenstallingen in Arnhem tot
de tuinen van Kasteel Middachten. En dan heb ik het nog niet eens over al die bedrijven waar mijn collega’s zijn gedetacheerd.

ENERGIE TANKEN
Maar wanneer ik het vergaderen en papierwerk echt even zat ben en weer op mijn netvlies wil hebben wat belangrijk is, ga ik even energie tanken door een rondje te lopen. Het secretariaat
weet dan echter wel dat het een hele tijd kan duren voordat ik weer terug ben. Mede om die reden worden de rondjes tegenwoordig gewoon in mijn agenda gezet. Zo ben ik afgelopen
donderdag een hele dag op pad geweest met collega Dick. Hij stuurt als werkbegeleider verschillende teams aan.

EERSTE STOP IN ELST
We begonnen bij het serviceteam in Elst. Daar werkt een team onder leiding van werkbegeleider Patricia al sinds jaar en dag op het station. Ze houden toezicht op het perron en de fietsenstalling, helpen reizigers met vragen en ruimen zwerfvuil op waar nodig. Een enorm dienstverlenende en dankbare rol wat eigenlijk vooral opvalt wanneer het team er niet is.

BEGRAAFPLAATSEN ZEVENAAR
Vervolgens gingen we door naar een van de begraafplaatsen in Zevenaar, die onderhouden worden door Colin en Martijn. Ik heb het niet zo heel erg op begraafplaatsen (en ik hoef er voorlopig ook niet te liggen) maar deze zag er wel heel erg mooi uit. Prachtige heggen, een mooi gazon, het zonnetje dat door de verschillende bomen scheen. En collega’s die – terecht – heel trots zijn op wat ze doen.

AANSCHUIVEN IN LOBITH
Volgende stop: Lobith. Hier schoof ik aan bij de lunch van medewerkers die in opdracht van de gemeente Zevenaar groenonderhoud in Rijnwaarden doen. De vorige keer dat ik daar was, was het net aan het begin van corona toen er heel veel onzekerheid was over wat ons stond te wachten. Konden we doorwerken of niet? Wat moesten we doen wanneer iemand ziek werd? Gelukkig zijn we daar heel goed doorheen gekomen en het was goed om het team nu weer te zien. Zeker ook omdat er in overleg met de gemeente een aantal wijzigingen in de samenstelling van teams en de werkzaamheden aankomen.

HET MOOISTE KANTOOR VAN NEDERLAND
Vervolgens gingen we op bezoek bij wat de mannen zelf ‘het mooiste kantoor van Nederland’ noemen: de schaftkeet van ons team op de Hoge Veluwe. Wat blijft dat een fantastische plek en wat vertellen de collega’s daar een mooie verhalen over de natuur en het wild in het park. Dat de natuur ook een andere kant kan laten zien merkten we toen we wegreden en midden in
de regen en het onweer terecht kwamen. We zagen geen hand voor ogen meer. Maar het was het weer meer dan waard!

MEER MENSEN DEELGENOOT MAKEN
Gelukkig ben ik niet de enige die zijn rondjes loopt en doen heel wat collega’s dat ook. Zo ook onze nieuwe medewerkers op de marketing en communicatieafdeling, Marleen en Hanneke. Zij gingen afgelopen week op bezoek in Bergerden. Daar kregen ze een rondleiding in de kwekerij en spraken met medewerkers. Sterker nog, Hanneke heeft er meteen een kort filmpje van gemaakt, dat je hier terug kan kijken. Dat is natuurlijk een hele leuke manier om veel meer mensen deelgenoot te maken van de diversiteit aan mensen en werkzaamheden. Een mooie tip voor mijn rondje komende week!