Naar de inhoud

Zoekresultaten

Samenwerken en contact houden [blog]

Zoals bij iedereen werd ook mijn week grotendeels bepaald door de nieuwe corona maatregelen. Eigenlijk moet ik zeggen de aangescherpte maatregelen, want met uitzondering van aangepaste sluitingstijden van de horeca en het dringende mondkapjesadvies was er weinig nieuws aan. Velen van ons hadden na de zomer toch weer de aandacht op de maatregelen wat laten verslappen. Net wat meer bezoekers op de verschillende locaties en wat minder mensen die thuis werkten. Met de groei van het aantal besmettingen wordt er toch weer het beroep op ons gedaan om alle maatregelen strikt na te leven. Ook bij Scalabor. En dus werkt iedereen die dat kan sinds dinsdag ook bij ons weer vanuit huis, beperken we het bezoek aan de locaties tot een minimum, vergaderen we vooral digitaal, letten we weer extra goed op dat iedereen een schoongemaakt winkelwagentje heeft bij de Intratuin en vragen we iedereen om zich écht aan die anderhalve meter te houden. Het is van het grootste belang voor onze gezondheid dat we ons aan deze maatregelen houden, zodat we ook bij Scalabor veilig kunnen doorwerken. Waarom we doorwerken en hoe we bijdragen, heb ik onlangs tijdens een interview nog eens duidelijk proberen te maken. Goed om deze boodschap te blijven herhalen!

Mondmaskers
Nieuw in de maatregelen is het dringende advies om in publieke ruimtes mondmaskers te dragen. Voor ons betekent dit dat we onze collega’s in de Intratuin vragen om een kapje te dragen en ook klanten adviseren (maar niet verplichten) dit te doen. Maskers voor de Intratuin medewerkers zijn direct aangeschaft maar die vervangen we op korte termijn door spatkappen, omdat die aangenamer zitten. Medewerkers die samen in een Scalabor auto zitten waren al verplicht om mondmaskers te dragen, hierop wordt nu extra gehandhaafd en additionele (stoffen) maskers zijn ingekocht. Overigens schreef de pers de afgelopen dagen over de mondmaskerfabriek op onze locatie aan de Driepoortenweg. De opstart van deze fabriek hebben we vanuit Scalabor in april heel snel kunnen faciliteren, wat er mede toe heeft geleid dat er ook heel snel geproduceerd kon worden. De wens was echter vanaf het begin om mondmaskers te produceren voor de zorg. Dan worden er echter extra eisen gesteld en is certificering noodzakelijk. Door een enorme wachtrij bij de Europese certificeringsinstituten was dat tot nu toe nog niet gelukt. Onlangs heeft de mondmaskerfabriek te horen gekregen dat certificering op een haar na niet behaald is. Daar heeft de locatie invloed op. Er zijn nu een aantal zaken die aangepakt kunnen worden – aanpassing van de ruimte en het werken met gamma stralen – die ervoor zorgen dat certificering op korte termijn wel gaat lukken (fingers crossed) zodat ook voor de zorg geproduceerd kan worden. Parallel wordt echter ook gekeken om een echte cleanroom in te gaan richten. Dat zou dan echter op een andere locatie moeten plaatsvinden. Vanuit Scalabor blijven we ook in dat geval bijdragen aan dit fantastische project.

Contact houden en samenwerken
Om zoveel mogelijk input op te halen bij onze medewerkers over wat we nog beter kunnen doen probeer ik zoveel mogelijk op de werkvloer te zijn om met collega’s te spreken. Dat lukt de ene week beter dan de andere en op de ene locatie beter dan de andere. Met ruim 2000 medewerkers lukt het me helaas niet om iedereen regelmatig te spreken. Soms moeten we dus iets extra’s organiseren om input op te halen. Zo lunchte ik afgelopen maandag (toen kon dat nog!) met een aantal trajectbegeleiders en detacheringsconsulenten. Het is belangrijk dat zij heel nauw met elkaar samen werken, zodat medewerkers en trajectdeelnemers goed begeleid worden naar zo passend mogelijk werk. Maar omdat niets menselijks ons vreemd is kan die samenwerking nog wel eens een tandje beter. Ik vond het dan ook heel interessant om juist van hen te horen wat er verbeterd kan worden.

Tennis, parken en Moscowa
Verbetering was ook het onderwerp van gesprek tijdens mijn ronde langs een aantal plekken in Arnhem waar wij de groenvoorziening doen. Zo ben ik bij medewerkers gaan kijken die de Steile Tuin in Sonsbeek Park onderhouden en bij collega’s die functioneren als groundsmen bij de tennisbanen van De Hoogkamp en de Groene Kamer. Wat een visitekaartjes voor wat wij doen. In beide gevallen kon ik ook direct met tevreden opdrachtgevers spreken; mooi om te zien hoe zij het werk waarderen. Een andere bijzondere plek waar ik op bezoek ben geweest is begraafplaats Moscowa. Wat is dat een pareltje; 35 hectare met een enorme biodiversiteit. Een team van bijna 25 collega’s onderhoudt daar sinds jaar en dag het terrein. Met hen sprak ik over een aantal zaken waar zij over in zitten, aan ons nu de taak om dit op te pakken. We gaan in ieder geval een van de schaftketen (er staan er nu extra zodat ook in de keten afstand gehouden kan worden) opknappen en eventueel vervangen!

Vitesse
Na mijn bezoek aan Moscowa nog even snel terug naar de Driepoortenweg waar vertegenwoordigers van Vitesse het shirt met Scalabor opdruk kwamen brengen waar de club onlangs in de gewonnen wedstrijd tegen RKC in gespeeld heeft. Dat shirt namen we natuurlijk graag in ontvangst en het krijgt een ere-plek in de tot Vitesse omgetoverde productieruimte van de fietspompen! Een geweldig sympathiek gebaar van Ernems trots! Helemaal omdat we ook nog 8 seizoenkaarten mochten ontvangen! Jammer dat er nu even zonder publiek gespeeld wordt, maar wanneer we ons allemaal aan de regels houden kunnen we straks vast ook weer naar het voetbal!