Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabor en Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen verlengen contract

Scalabor en Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen verlengen contract als sociaal werkgevers: banen gegarandeerd bij duurzame meubelfabriek

Bron: De Gelderlander Harry van der Ploeg 12-06-24

Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen, erkend kampioen sociaal ondernemen in de maakindustrie, blijft werk bieden aan medewerkers van ontwikkelbedrijf voor Midden Gelderland Scalabor.

Om dat mogelijk te maken, is het detacheringscontract tussen beide bedrijven verlengd, zo maakt de leiding bekend. ,,Het gaat om een contract van zeven jaar voor 130 medewerkers”, vertelt Marcel Hielkema, bestuurder-directeur bij Scalabor. Het huurcontract met pandeigenaar Dream Advisors is ook verlengd. Er is fors geïnvesteerd in verbetering van de meubelfabriek aan de Bruningweg in Arnhem.

De contractverlenging is door de medewerkers van de meubelmakerij met gebak gevierd. ,,Onze collega’s werken vaak al heel lang en met veel plezier en toewijding bij ons”, zegt Maurits van Berckel, commercieel directeur van Gipsen.,,We zijn dan ook erg blij dat we deze samenwerking de komende jaren zullen continueren.”

Hielkema: ,,Iedereen doet bij ons volwaardig mee. Medewerkers en deelnemers aan ontwikkeltrajecten begeleiden wij samen naar zo passend mogelijk werk. Al dan niet binnen onze eigen locaties of bij externe werkgevers.”

Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen maakt deel uit van de Koninklijke Ahrend Groep. De onderneming krijgt vaak lof als koploper in het aanbieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dat gaat gepaard met een certificaat op de Prestatieladder Sociaal Ondernemer PSO 30+ .

Die 30+ geldt voor bedrijven die meer dan 30 procent mensen in dienst hebben die normaliter lastig aan werk komen. Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen zit daar ver boven. Het bedrijf presenteert zich als ‘ideale partner bij de inrichting van het onderwijs’ en specialist in duurzaam modern meubilair.