Naar de inhoud

Zoekresultaten

Branchetraject Schoonmaak: Patricia bij het spits af!

Begin dit jaar had Patricia een gesprek bij de gemeente Arnhem, waarin zij aangaf graag aan het werk te willen. Besloten werd om haar aan te melden bij Scalabor. Patricia had in het verleden werkervaring opgedaan in een andere branche, met een andere opleiding. Maar dat weerhield haar er niet van om aan te geven dat ze openstond voor nieuwe mogelijkheden in een andere branche.

Eenmaal bij Scalabor vertelde ze dat ze graag in de schoonmaak aan de slag zou gaan. En al ging het haar niet voor de wind, toch kon ze meedoen aan het Branchetraject Schoonmaak. In zes maanden tijd begeleidt Scalabor samen met een aantal reguliere schoonmaakbedrijven mensen vanuit de Participatiewet naar betaald werk.

Patricia startte de eerste drie maanden onder de vleugels van Scalabor: op een leerwerkplek heeft zij stap voor stap eerst haar belastbaarheid en haar uren kunnen opbouwen. Ook heeft zij in deze periode met vlag en wimpel haar RAS-certificering behaald, een basis-vakopleiding.

Na de periode bij Scalabor is zij, met haar recente werkervaring en haar diploma op zak, vol zelfvertrouwen overgestapt naar haar tweede leerwerkplek bij een van onze partners in dit project: SMB Willems. Het is bedoeling om tijdens deze tweede leerwerkplek naar een arbeidscontract toe te werken.

Met een betaalde baan bij SMB Willems zou Patricia geen uitkering van de gemeente Arnhem meer nodig hebben.
Ze was altijd op tijd, werkte hard en liet zich bij tegenslag niet uit het veld slaan bij. Het moge duidelijk zijn: Patricia heeft de baan gekregen!

Patricia bijt hiermee het spits af voor het Branchetraject Schoonmaak. Binnenkort volgen ook andere deelnemers aan het project. Meerdere contracten zijn verdeeld over de partners waarmee wij samenwerken. Een mooi resultaat!