Naar de inhoud

Zoekresultaten

Met aandacht voor elkaar

Dat het kabinet een aanscherping van de coronamaatregelen aankondigde afgelopen dinsdag, kwam natuurlijk niet onverwacht. Net zoals velen van jullie keek ik aandachtig naar de persconferentie, ook om te horen welke maatregelen er binnen onze organisatie aanvullend ingevoerd zouden moeten worden. Gelukkig bleek dat alle maatregelen die aan de orde kwamen, al bij Scalabor zijn ingevoerd. We kunnen dus doorwerken zoals we dat de afgelopen maanden al hebben gedaan: veilig op anderhalve meter afstand. En dat is heel goed, want daardoor kunnen we blijven bijdragen en bieden we medewerkers de zo belangrijke sociale infrastructuur. Sterker nog, direct aan het begin van zijn speech gaf minister Hugo de Jonge aan dat hij begreep hoe belangrijk werk is voor mensen met een arbeidsbeperking!
Tegelijkertijd zijn er collega’s die helaas niet naar hun werk kunnen komen omdat ze tot een risicogroep horen of omdat ze verplicht thuis moeten werken. Ik besef me dat dit voor niemand leuk is. Op een gegeven moment heb je het echt wel gehad en wil je gewoon samen met je collega’s werken. Helaas kan dat nog niet en we weten helaas ook nog niet hoe lang deze situatie gaat duren. Zaak voor ons allemaal is, om met de collega’s die niet aanwezig kunnen of mogen zijn, regelmatig contact te hebben!

Mondmaskerfabriek gecertificeerd
In het kader van de aangescherpte maatregelen, is het fantastisch nieuws dat de mondmaskerfabriek afgelopen week gecertificeerd is! Al zes maanden werden hier mondmaskers geproduceerd, maar deze voldeden niet aan de eisen voor de zorg. Reden hiervan was dat de hal waar de machines staan niet steriel te krijgen was. Totdat we er in de afgelopen week een doos omheen hebben gezet, waarin ook de luchtdruk geregeld kon worden. Eigenlijk hetzelfde principe als bij onze afdeling geconditioneerd verpakken, waar we vorige week al de nieuwe certificering voor ontvingen (dat we overigens hebben gevierd met een lekker gebakje). Goed dat de mondmaskerfabriek nu ook voor de zorg – waar ze het zo hard nodig hebben – mag produceren. Idee is nu om de productie op te voeren, waardoor er ook weer meer mensen aan het werk kunnen.

Voorbereidingen voor kerst
Over werk mogen we toch echt niet klagen. Zo zijn afgelopen week de voorbereidingen gestart voor de kerstpakketten inpaklijn. Dat was nog best een klus, want ook hierbij moet alles natuurlijk op anderhalve meter afstand. En wanneer een kerstpakket een stuk of 40 items heeft, is dat dus best een behoorlijke afstand om te overbruggen. Toch is het heel goed gelukt om de hal zo in te richten dat we veilig kunnen werken. In de afgelopen dagen zijn de meeste spullen voor de pakketten geleverd. Dat leverde nog best een file van vrachtwagens op die af- en aan reden (en zweetdruppels op het voorhoofd van onze hoofd logistiek). Maar alles staat inmiddels op de juiste plaats, we kunnen komende week van start gaan. Het is altijd leuk om een kerstpakket te krijgen, maar zeker in deze tijden is het extra van belang om waardering uit te spreken richting medewerkers.
We zijn bij Scalabor sowieso helemaal klaar voor de kerst, want Intratuin Arnhem heeft de kerstafdeling ook weer geopend. Het ziet er fantastisch uit. Je krijgt direct zin om je huis te versieren en een boom op te zetten!

Een mooi maatschappelijk doel
Ook zijn we deze week gestart met het om- en inpakken van pakketten maandverband. Het is bijna niet te geloven, maar er zijn in Nederland meisjes en vrouwen die geen geld hebben om maandverband te kopen. Er is zelfs een woord voor, menstruatie armoede. Always is samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp een actie gestart om ervoor te zorgen dat deze meisjes en vrouwen maandverbandpakketten toegestuurd krijgen. Wij mogen vanuit Scalabor de logistieke afhandeling hiervoor doen. Niet alleen een prachtige klus maar ook fijn om op die manier bij te kunnen dragen.