Naar de inhoud

Zoekresultaten

Hoe corona ons bezighoudt

Het zijn rare weken. In het hele land worden vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het nare coronavirus te voorkomen. Ook bij Scalabor doen we met elkaar zo goed mogelijk ons best  om te zorgen dat het virus buiten de deur blijft.

Informatie voor onze eigen medewerkers
We merken dat er vanuit onze eigen mensen een hoop vragen komen. Daarmee kunnen ze terecht bij hun leidinggevenden, die we voortdurend op de hoogte houden van wat er speelt. Daarnaast hebben we vandaag ook een brief verzonden naar al onze medewerkers om ze te informeren en te laten weten waar ze terecht kunnen met hun vragen en waar ze zelf informatie kunnen vinden.

We werken door
Sommigen zullen zich afvragen waarom Scalabor niet helemaal sluit. Hier zijn een aantal redenen voor. Aan de ene kant zijn er heel veel medewerkers die heel graag blijven werken. Omdat ze op die manier bijdragen of omdat werk voor hun sociale structuur zorgt. En bijdragen doen we, want zonder ons worden bossen en parken in de regio niet onderhouden, worden bedrijven niet schoongemaakt, verpieteren de plantjes in de kwekerij en de Intratuin, worden het mooiste schoolmeubilair en de beste fietsen van Nederland niet meer gemaakt en ga zo maar door. Wellicht zijn het niet de vitale functies volgens de overheid, maar wel cruciale functies voor de regio. Maar de aller-belangrijkste afweging is dat we op deze manier ook een beetje op elkaar kunnen letten en voor elkaar kunnen zorgen. Ondertussen houden we vanzelfsprekend de actualiteit in de gaten. Mocht het nodig zijn om toch afdelingen te sluiten, dan doen we dat natuurlijk.

Voorkomen
We werken met handwasinstructies, extra schoonmaakrondes en zijn gestopt met handen geven.  De belangrijkste manier om te zorgen dat het virus zich niet verspreid is echter om thuis te blijven als je verkouden bent, hoest, niest of koorts hebt. Daarom vragen we onze collega’s om in dat geval écht thuis te blijven. Ik herhaal het nog maar een keer: neem geen risico, blijf thuis en informeer je leidinggevende direct. Ondertussen hebben we alle evenementen van de komende weken naar een latere datum verzet. Dus ook bijvoorbeeld de Hollandse avond voor onze eigen mensen. Heel jammer, maar in dit geval zorgt uitstel niet voor afstel; we zoeken nieuwe data en hebben alle draaiboeken in de kast liggen. Waar mogelijk werkt een gedeelte van onze staf thuis. Op onze eigen locaties verhuizen we intern een aantal werkplekken zodat ook in de productiehallen minder mensen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Continuiteit
Los van bovenstaande maatregelen is ook heel hard gewerkt aan een continuïteitsplan; wat als we onverhoopt toch een locatie moeten sluiten? Kunnen we te allen tijden betalingen doen (antwoord is ja, inclusief de salarissen!)? Hoe communiceren we dan met elkaar? Allemaal zaken die geregeld moeten worden maar waarvan we hopen dat we ze niet hoeven te gebruiken! Goed om te zien hoe professioneel we inmiddels geworden zijn als organisatie en hoe goed dit in de afgelopen dagen door collega’s is opgepakt. Ik zou jullie allemaal een hand willen geven maar dat mag dus niet meer – ik neem dan ook mijn hoed voor jullie af!

Zorg goed voor jezelf en elkaar
Tenslotte een welgemeende wens: zorg goed voor je eigen gezondheid en weerstand. Eet voldoende vitamines, beweeg regelmatig en neem op tijd je rust. Als we de komende tijd een beetje extra op elkaar letten en voor elkaar zorgen, dan slaan we ons er samen doorheen!