Naar de inhoud

Zoekresultaten

Weerstand omhoog, in gesprek met raadsleden en Dag van de 1000 voorbeelden [blog]

Ik meldde vorige week al dat we met een team binnen Scalabor acties uitgezet hebben die betrekking hebben op het Corona virus. Wat kunnen wij binnen het bedrijf doen in het kader van preventie, wat is het protocol wanneer er sprake zou zijn van het virus bij een van onze medewerkers en welke acties nemen we om ervoor te zorgen dat we op afdelingen die afhankelijk zijn van toeleveringen uit China voldoende werk behouden? Complimenten zijn aan de orde, een aantal acties zijn razendsnel uitgezet. Zo hebben we op alle locaties handen was-instructies opgehangen, maken we toiletgroepen extra goed schoon en worden dagelijks overal deurknoppen en lichtschakelaars ontsmet. Daarnaast hebben we bij alle toiletten ook de handdoekrollen, toiletrolhouders, wc-brillen en wc-borstels vervangen door nieuwe versies. Allemaal bedoeld om de hygiëne te verbeteren.

Weerstand omhoog
En om onze weerstand op peil te houden waren er afgelopen week weer 2 lunchwandelingen onder begeleiding van leefstijlcoach Nicolien. Ook organiseerde ons personeelsrestaurant de gezonde snack op woensdag en bieden we de komende weken extra fruit aan. Of dit allemaal helpt om het virus te weren? Dat weten we natuurlijk niet. Maar: baat het niet dan schaadt het niet! Daarnaast zijn de eerste klanten benaderd voor alternatief verpakkingswerk (met een eerste succes!) en is een aanbod verstuurd vanuit het schoonmaak-team om bedrijven te helpen bij hun interne hygiëne. Top dat dit zo snel is opgepakt door iedereen!

Raadsleden uit Lingewaard
Want we blijven natuurlijk een organisatie waar veel mensen werken en veel mensen over de vloer komen. Zo ontvingen we een delegatie raadsleden uit Lingewaard die zelf wel een kijkje wilden nemen bij Scalabor. Ze hadden, naar aanleiding van een eerder bezoek van de wethouder, positieve verhalen gehoord. In de kwekerij in Bemmel werden de raadsleden bijgepraat en rondgeleid door ongeveer 30 medewerkers. Wij zijn erg blij met dit soort bezoeken en kansen om de inclusieve arbeidsmarkt verder te promoten!

Meer mensen aan het werk
Interesse was er ook vanuit de raad in Arnhem. Ik mocht daar op woensdag langskomen om vragen te beantwoorden over de arbeidsmarkt en stappen die ondernomen worden om nog meer mensen die nu nog langs de kant zitten mee te laten doen. Dat deed ik samen met Rob Welten van het Centrum voor Activerend Werk (CAW) en Angele Welting van het Werkgeversservicepunt (WSP). Samen vormen onze organisaties de participatierotonde; de afslagen die de gemeente Arnhem kan nemen als het gaat om het begeleiden van werkzoekenden naar werk. Het gesprek was zeer constructief en raadsleden waren heel goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Goed om de raad op deze manier bij te praten, waarbij we direct konden toelichten dat we in samenwerking met de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente in de komende maanden extra activiteiten gaan uitvoeren om inwoners toe te leiden naar CAW, Scalabor of WSP. Het gaat dan om een intensivering van gesprekken, het samenwerken met instanties in de wijken om werkzoekenden te benaderen en ook om het zelfstandig werven van kandidaten voor arbeidsontwikkeltrajecten door Scalabor.

Dag van de 1000 voorbeelden
Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die de inclusieve arbeidsmarkt omarmen. Op 19 maart zetten we die organisaties in het zonnetje tijdens de Dag van de 1000 voorbeelden. Dat doen we samen met het WSP, de gemeente Arnhem en de stichting Inclusief Midden Gelderland. Er zijn nog wat plekken vrij voor deze (gratis) bijeenkomst; aanmelden kan via https://www.wsp-mg.nl/actueel/nieuws/186-dag-van-de-1000-voorbeelden-19-maart-2020 . Een van de inclusieve werkgevers wordt daar nog eens extra in het zonnetje gezet. Tijdens de bijeenkomst wordt de “Inclusief Ondernemer van het Jaar” bekend gemaakt! Afgelopen week mocht ik samen met de voorzitter en de secretaris van de stichting Inclusief Midden Gelderland daarvoor de selectie doen. In totaal waren er 9 genomineerden die we moesten beoordelen op hun inclusief ondernemerschap. Heel lastig om te kiezen maar het is gelukt. En de winnaar is….. dat wordt op 19 maart bekend gemaakt!!

Feestelijk
Nog meer leuke bijeenkomsten; op vrijdag waren we wederom te gast bij een generale repetitie van Introdans. Dit keer bij de familievoorstelling GEK GEZICHT. Ruim 50 collega’s maakten van de uitnodiging gebruik en hadden een geweldige avond. Veel dank weer Introdans voor dit mooie cadeau! En dan is er natuurlijk de Hollandse Avond die steeds dichterbij komt; op vrijdag 20 maart organiseert de Personeelsvereniging haar jaarlijkse feest. Met optredens van sterren als Rene Schuurmans, Tom & Margriet, Stef Ekkel, Rene Kregting en Sieneke! Kaarten zijn te koop via de personeelsvereniging ….. maar alleen voor medewerkers! Sorry!!