Volgend jaar weer? [blog]

En toen was het opeens juli en is de zomer dus definitief begonnen. Om dat te vieren, maar vooral ook om elkaar even informeel te spreken, terug te kijken op een druk eerste helft van het jaar, maar ook om op te laden voor de tweede helft, organiseerden we afgelopen week voor het eerst het Scalabor Zomerfestival. Drie avonden lang was de binnenplaats van de Driepoortenweg veranderd in een heus terras. Met een luxe bbq gecaterd door Servontyn, een uitgebreide sapjesbar onder leiding van collega José, een heuse drive-in show door collega Basil en met diverse oud-Hollandse spelletjes zag het er meer dan feestelijk uit. En wat een weer hadden we. Dat hadden we vast verdiend! Ik mocht zelf drie avonden komen bbq’en (heerlijk, maar dit weekend wordt het vooral sla eten!) en heb alleen maar lachende gezichten gezien. Mooi ook om te zien dat verschillende wethouders en vertegenwoordigers van de MGR op onze uitnodiging ingegaan zijn en aanwezig waren. Veel dank dan ook aan het team sociale kalender die dit allemaal georganiseerd heeft. Volgend jaar weer?

Koffie?

Een voordeel voor mij op dit soort avonden is dat ik in één keer heel veel collega’s spreek en allerlei goede ideeën krijg aangereikt over wat we nog beter kunnen doen. Gelukkig hoef ik hiervoor niet op de jaarlijkse bbq te wachten, maar krijg ik ook al veel suggesties op mijn rondes door het bedrijf. En de laatste tijd zijn er steeds meer medewerkers die de weg naar mijn kantoor vinden en langskomen voor een gesprek. Blijkbaar is de drempel een stuk lager geworden om dit te doen. Afgelopen week waren er dan ook meerdere medewerkers die een kop koffie kwamen drinken: heel waardevol!

Akkoord cao’s

Overigens goed nieuws voor alle medewerkers. Afgelopen week zijn er principeakkoorden gesloten tussen de vakbonden en de werkgevers voor zowel de cao SW als voor de cao voor regulier personeel. In beide gevallen is er sprake van loonsverhoging. HR zal hier op korte termijn meer over communiceren.

Nieuwe bijeenkomst inclusief ondernemen

Nog meer goed nieuws: ik werd afgelopen week door De Normaalste Zaak, een landelijke organisatie die zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt, gebeld met de vraag of zij in het najaar samen met ons een regionale bijeenkomst over inclusief ondernemen konden organiseren. Maar natuurlijk! En omdat ik altijd vind dat je bij dit soort zaken zoveel mogelijk partijen laat aanhaken en we sowieso al bezig waren om een inclusief werkgeversbijeenkomst te organiseren, ben ik direct een rondje gaan bellen. Met als resultaat dat we nu op 31 oktober een grote bijeenkomst organiseren voor zowel werkgevers, als het publieke domein. In het provinciehuis in Arnhem, samen met Inclusief Midden-Gelderland, het Werkgeversservicepunt, het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, de stichting Inclusief Ondernemen Nijmegen en natuurlijk Scalabor en De Normaalste Zaak!

Een hele goede zomer!

Allemaal goede berichten dus. En zo rollen we mooi de vakanties in. Zelf mag ik in de komende weken ook nog even een paar weken weg. Omdat ook veel lezers van mijn blog in de komende weken met verlof zijn, ga ik me voor wat betreft het schrijven van mijn blog even aan de schoolvakanties houden. Ik wens iedereen een hele goede zomer en waar van toepassing een hele goede vakantie toe!