Naar de inhoud

Zoekresultaten

Gesprekken over cijfers en zo [blog]

In de afgelopen week hebben we ons jaarverslag over 2018 op verschillende momenten mogen presenteren. Als grootste startup van Gelderland in het afgelopen jaar, zijn we best trots op de eerste resultaten. Wetende dat dit slechts het begin is!

IN GESPREK
Op maandag bespraken onze nieuwe controller en ik de resultaten en het jaarverslag met onze raad van commissarissen en daarna met geïnteresseerde raadsleden uit de regio. Het jaarverslag biedt in ieder geval een goede manier om stakeholders te informeren en in gesprek te gaan. GESLAAGD
Ook ging ik in gesprek bij een drukbezochte medewerkersbijeenkomst in de kwekerij in Bemmel. Ook hier ging het over de resultaten van het afgelopen jaar op het gebied van goed werkgeverschap, financiële gezondheid en het bieden van zo passend mogelijk werk aan zo veel mogelijk mensen. Vanuit de zaal kwamen vragen over met name verkeersveiligheid voor het gebouw tijdens spitstijd, de beschikbaarheid van garagezeep en handdoeken en de smaak
van de koffie in het restaurant! Allemaal zaken die we op kunnen pakken en ik was dan ook blij met de suggesties die gedaan werden. Ten aanzien van het restaurant worden er op dit moment al enorme slagen gemaakt. Met de komst van het nieuwe meubilair volgende week kunnen we ook het bedrijfsrestaurant aan de Driepoortenweg in Arnhem een betere invulling en aankleding gaan geven.

UNIFORM
Ik stond tijdens de bijeenkomst met de medewerkers overigens heel trots in mijn Scalaboruniform – poloshirt en jas – omdat ik die ochtend had mogen meewerken met ons team dat gedetacheerd is bij het PostNL distributiecentrum in Elst. Zwaar onder de indruk, ook van de bijdrage die door onze collega’s wordt geleverd. Het is best zwaar werk (ik stond ervan versteld wat mensen allemaal via internet bestellen: van dierenvoer tot schoenen en van printinkt tot een bijl!), maar de sfeer was echt heel goed. En het feit dat binnen een paar uur 35.000 pakketten verwerkt worden, is heel indrukwekkend. Ik zal vanaf nu met meer respect pakjes aannemen die thuisbezorgd worden!

KLANTENCONTACT
Deze week was sowieso wel een goede week voor wat betreft klantencontact. Naast PostNL was ik samen met collega Koen Beenen op bezoek bij het Geldersch Landschap & Kasteelen om te kijken wat onze stoere mannen in het groen daar kunnen betekenen. En op vrijdag had ik een heel leuk gesprek met de Rechtbank om te kijken hoe collega’s daar van toegevoegde waarde kunnen zijn. Overigens had ik ook met een andere werkgever een heel ander gesprek. Die was boos omdat hij graag meer Scalabor collega’s in zijn bedrijf aan het werk zou zien dan dat op dit moment mogelijk is. Natuurlijk proberen we daarbij op alle manieren te assisteren, maar de krappe arbeidsmarkt begint wel voor een omgekeerde wereld te zorgen!

CONSTRUCTIEVE GESPREKKEN
Over die krappe arbeidsmarkt mocht ik afgelopen week tijdens twee bijeenkomsten de werkgevers vertegenwoordigen. In de regio wordt met alle sociale partners hard gewerkt aan een nieuw strategisch arbeidsmarktplan en een voorstel voor het perspectief opwerk. Over beide hebben we hele constructieve discussies gehad die op korte termijn vervolgd worden. Overigens best goed om te zien hoe dicht het standpunt van de vakbond en de werkgevers bij elkaar zit op dit gebied. Ten aanzien van pensioenen liggen we wat verder uit elkaar, zeker wanneer de bond landelijke acties aankondigt. Maar ook hierover had ik een constructief gesprek met de FNV en afgesproken is dat er binnen Scalabor op 29 mei tijdens de landelijke manifestatie niet gestaakt wordt, maar dat leden de mogelijkheid krijgen om vakbondsverlof op te nemen om de manifestatie in Arnhem te bezoeken. Andere goede en vooral inspirerende gesprekken deze week had ik met The Refugee Company en het Landelijk Schakelpunt. Weer geen slechte week dus 🙂