Naar de inhoud

Zoekresultaten

Dienstverlening Scalabor [blog]

In gedachten verzonken ben ik afgelopen week tot tweemaal toe langs een aantal collega’s van de schoonmaak gelopen zonder hen te groeten. Ik weet dat, omdat een van deze collega’s aan het einde van de dag langs mijn kamer liep om te vragen of zij iets verkeerd gedaan hadden. Absoluut niet! Ik was degene die de fout begaan had om niet even de moeite te nemen om gedag te zeggen. Want zo hoort het en zo gaan we als collega’s met elkaar om. Ik heb mij dan ook direct verontschuldigd. Maar stiekem ben ik ook wel een beetje blij dat het gebeurd is. Want wat is het goed dat we blijkbaar de cultuur hebben waar je elkaar hierop kunt aanspreken. Ook je directeur!

DIENSTVERLENING
Mijn week bestond voor een groot gedeelte uit het geven van presentaties over de dienstverlening van Scalabor als arbeidsontwikkelbedrijf. Zo was ik op bezoek bij het team van het werkgeversservicepunt (WSP). Omdat Scalabor geen eigen acquisitieteam heeft, is dit een hele belangrijke partner voor ons om mensen aan werk te helpen. We hebben dan ook afgesproken dat we nog nauwer gaan samenwerken en gaan zorgen voor zo optimaal mogelijke
communicatie.

ONVERWACHTE MATCH
Iets later in de week waren alle wethouders van de gemeente Arnhem op bezoek in ons nieuwe arbeidsonderzoekcentrum. Aan hen heb ik zowel de ontwikkelingen van het afgelopen jaar geschetst alsook de belangrijke rol die Scalabor speelt in de huidige arbeidsmarkt. Collega’s Riet en Brit gaven daarbij uitleg over hoe zo’n arbeidsontwikkeltraject nu precies in zijn werk gaat. Op een gegeven moment lag er tijdens de presentatie een aantal cv’s op tafel die zij samen met werkzoekenden had opgesteld. Wethouder Jan van Dellen was direct geïnteresseerd en heeft inmiddels met een van de werkzoekenden contact op laten nemen voor een IT-functie bij de gemeente! Alleen dat al was een mooi resultaat van de bijeenkomst!

UITDAGING
Later in de week mochten we ook nog de Arnhemse raadsleden van de VVD ontvangen. Doel van de presentaties is de instroom van kandidaten vanuit de gemeenten op gang te krijgen. En daar slagen we de afgelopen weken heel goed in. Sterker nog, het begint druk te worden in het arbeidsonderzoekcentrum. Voor ons is het van belang dat we doen wat we beloven: mensen begeleiden naar zo passend mogelijk werk.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN
Om ervoor te zorgen dat we mensen opleiden voor banen van de toekomst, ontwikkelen we continu nieuwe trajecten. Ik was dus blijdat de Gelderlander afgelopen week aandacht besteedde aan ons e-fulfilment project, waarin we orders afwikkelen voor verschillende webshops. Het artikel heeft direct meer vraag opgeleverd van andere webshops, wat natuurlijk helemaal goed is!

AFSCHEID
Na 36 jaar hebben we afscheid genomen van collega Jan Hessels. Jan heeft veel betekent voor Presikhaaf bedrijven, maar zeker ook voor Scalabor op het gebied van onderhoud en het in kaart brengen van de onderhoudsplanning voor ons machinepark. Mooi om te zien dat er zoveel collega’s bij zijn afscheid waren. Maar Jan is gelukkig nog niet helemaal weg! Hij blijft betrokken bij de personeelsvereniging.