Naar de inhoud

Zoekresultaten

Werken en leren in het groen

Scalabor ondersteunt je bij de kortste weg naar werk in het groen

Werken in het groen biedt veel kansen. Werkgevers hebben een groot tekort aan goed gekwalificeerd personeel. Als je een tijd geen baan hebt gehad, kun je soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Via Scalabor kun je een traject naar werk in het groen volgen waarbij je een erkende MBO Entreeopleiding behaalt.

Hoe ziet dat eruit?

Je start met een maand waarin je aan de slag gaat bij ons arbeidsonderzoekcentrum. Daar volg je in een groep een programma van testen en training. Zo zoeken we samen met jou uit wat je al kunt en wat je nog moet leren. Je maakt samen met je trajectbegeleider van Scalabor een plan voor het traject werken en leren in het groen. Een goede opleiding is daarbij belangrijk.

Opleiding

Na je eerste maand start je met een MBO Entree opleiding van een jaar bij Helicon samen met Rijn IJssel. Je volgt de richting assistent plant, assistent dier of (groene) leefomgeving. Daarvoor ga je een dag per week naar school en werk je daarnaast minimaal zestien uur per week in de praktijk. De eerste drie maanden is dat op een werkplek in het groen bij Scalabor zelf. Ervaren medewerkers begeleiden je in de praktijk en helpen je om weer in een werkritme te komen. Zo leer je het vak in een veilige en rustige omgeving.

Leerwerkplek

Na drie maanden is het tijd voor een volgende stap. Scalabor zorgt voor een passende leerwerkplek bij een van de groenbedrijven* waar wij afspraken mee hebben. Daar ga je ook weer drie maanden aan het werk, zodat je je in de praktijk verder kunt ontwikkelen. Bij goed functioneren biedt dit bedrijf je een contract van minimaal zes maanden aan en kun je daar ook je opleiding afmaken.

* wij werken samen met de volgende groenbedrijven: Sight Landscaping, Dolmans Landscaping, Van de Haar Groep, Van der Bijl Heierman en Circulus Berkel

In een notendop:

  • Je leert in ruim een jaar een vak
  • Je behaalt een veelgevraagd Entree diploma
  • Je krijgt een contract bij goed functioneren

Benieuwd naar dit traject naar werk in het groen? Hielke is een van onze werkbegeleiders en hij vertelt je er in een kort filmpje meer over. Je kunt ook de folder downloaden

Ondersteuning en begeleiding 

Tijdens jouw traject naar werk krijg je ondersteuning en begeleiding van Scalabor. We verwachten van jou dat je je inzet voor het beste resultaat. We gaan uit van een traject van een jaar. Totdat je je opleiding afgerond hebt, blijft de trajectbegeleider van Scalabor jou begeleiden.

Heb je nog vragen?

Neem dan vooral contact met ons op via 06 30 28 30 43. Mailen kan ook: ikwilwerken@scalabor.nl