Werken en leren in het groen

Scalabor ondersteunt je bij de kortste weg naar werk in het groen

Een baan in het groen biedt je veel kansen. Hoveniers en werkgevers in de groenvoorziening zitten te springen om goed gekwalificeerd personeel. Als je een tijd uit het arbeidsproces bent geweest, valt het soms niet mee om weer aan de slag te gaan. Scalabor biedt je daarom een traject naar werk in het groen.

Hoe ziet dat eruit?

Je start met een periode van een maand waarin je aan de slag gaat bij ons arbeidsonderzoekcentrum. In die maand onderzoek je samen met een trajectbegeleider van Scalabor wat je al kunt en wat je nog moet leren als het gaat om werken in het groen.

Na je eerste maand stroom je door naar een leerwerkplek bij Scalabor zelf. Drie maanden lang leer je de fijne kneepjes van het vak in een veilige en rustige omgeving. Ervaren medewerkers begeleiden je daarbij en helpen je om weer in een werkritme te komen. Groenvoorziener en hovenier is een vak en daarbij is een goede opleiding belangrijk. Je volgt bij ons een basisvakopleiding. Je leert snoeien en onkruid beheersen en werken met de heggenschaar, bladblazer en bosmaaier. Wij bereiden je voor op een proef van bekwaamheid en je sluit deze periode af met een certificaat.

Als je dat certificaat behaald hebt, is het tijd voor de volgende stap. Scalabor zorgt voor een passende leerwerkplek waar je je in de praktijk verder kunt ontwikkelen. Je gaat drie maanden aan het werk bij een van de bedrijven waar wij mee samenwerken: Sight Landscaping, Van de Haar Groep en Dolmans Landscaping. Bij goed functioneren biedt één van deze bedrijven jou aansluitend een werkplek.

In een notendop

• Je leert in 7 maanden een vak
• Je behaalt een certificaat
• Je krijgt een baangarantie bij goed functioneren
• Je kunt op ieder moment starten met jouw weg naar werk

Ondersteuning en begeleiding

Tijdens jouw traject naar werk krijg je ondersteuning en begeleiding van Scalabor. We verwachten van jou dat je je inzet voor het beste resultaat. We gaan uit van een traject van zeven maanden. Of het traject uiteindelijk korter of langer duurt, hangt af van jouw situatie.
Heb je een betaalde baan gevonden? Na plaatsing houden we een vinger aan de pols. Wanneer nodig of gewenst blijft Scalabor contact met je houden.

Heb je nog vragen?

Neem dan vooral contact met ons op via 026 368 52 22. Je kunt vragen naar de afdeling arbeidsontwikkeling. Mailen kan ook: info@scalabor.nl.

Download hier de folder waarin je nog eens alles rustig kunt nalezen.