Naar de inhoud

Zoekresultaten

Maatschappelijke betrokkenheid en praktische acties (blog)

Lentekriebels bij Intratuin Arnhem
Het is zondagmiddag en de zon schijnt. Zou de lente dan toch eindelijk begonnen zijn? In onze Intratuin zijn ze er in ieder geval klaar voor: de winkel staat er zowel binnen als buiten fantastisch bij, met heel veel plantjes die klaar staan om in de tuin of op het balkon gezet te worden. Maar ook met de nieuwste tuinmeubelen en barbecues. Laat het mooie weer maar komen!

 

Maatschappelijke betrokkenheid
Wat ik het mooie vind aan onze Intratuin (naast het feit dat het een fantastische plek is om mensen op te leiden, voor de detailhandel en hét visitekaartje is, om te laten zien dat inclusiviteit werkt) is de maatschappelijke betrokkenheid van de winkel. Zo doen ze bijvoorbeeld mee aan activiteiten van Arnhem Groen, waarbij een hoek van het buitenterrein is ingericht met informatie over mogelijke subsidies om tuinen te vergroenen. Maar ook doet de winkel mee met het Moestuin project van de gemeente, in samenwerking met het Sportbedrijf Arnhem, waarbij de Intratuin zorgt voor de potgrond. Waardoor scholen  moestuinen aan kunnen leggen. Mooi toch?

 

Kwaliteit en service
Wist u trouwens dat er bij Intratuin Arnhem ook gekwalificeerde medewerkers werken, die adviseren over tuinontwerp en inrichting? Speciaal voor deze dienstverlening is afgelopen week een mooi tuinhuis in de buitenafdeling ingericht. Gemaakt door eigen medewerkers. En mocht u zo’n tuinhuis leuk vinden voor thuis, dan is deze gewoon te koop! Dat er kwaliteit geleverd wordt door deze toch wel unieke winkel, bleek overigens afgelopen week toen wij de bijzondere opdracht kregen om voor het bezoek van Prinses Beatrix aan Bronbeek, het boeket te maken. Kwaliteit en sociaal dus!

 

Nieuwe winkel 2Switch
Over winkels gesproken, afgelopen zaterdag opende onze partner 2Switch, haar nieuwe winkel aan de Leegwaterstraat in Arnhem. Heel fijn dat ze daarmee weer een – grotere – locatie hebben, waar ze hun steeds belangrijkere maatschappelijke bijdrage kunnen leveren en waar ook een heel aantal van onze gedetacheerde medewerkers een goede werkplek hebben. Heel veel succes gewenst!

 

Kookworkshop Koken voor een Prikkie groot succes
Over maatschappelijke bijdrage gesproken: afgelopen week organiseerden we in het kader van de Week van het Geld de kookworkshop Koken voor een Prikkie. Wat een succes! De workshop was volledig overtekend. Maar de medewerkers die een plek hadden bemachtigd leerden hoe ze voor weinig geld een heerlijke gezonde maaltijd konden koken, die ze vervolgens samen hebben opgegeten. Dat smaakt naar meer! Dus wordt er binnenkort een volgende workshop georganiseerd! Dit soort activiteiten zijn heel praktisch en zorgt direct voor resultaat.

 

Problemen met gebruik Gelrepas in bus
Waar ik overigens nog niet veel resultaat mee heb, zijn mijn vragen aan de gemeente over het gebruik van de bus met de Gelrepas. Houders van de pas kunnen sinds kort voor vijftien euro per maand met de bus reizen. Een heel mooi – praktisch – initiatief. Helaas kan dit echter pas na 09.00 ’s ochtends, waardoor onze medewerkers er niet zo heel veel aan hebben. Terwijl die er ook graag gebruik van maken, zeker zolang de reiskostenvergoeding voor de Cao SW slechts 10 cent per kilometer bedraagt. Totdat daar verandering in komt, zou het initiatief van de gemeente en vervoerder Breng een mooi alternatief zijn. Maar dan moet er wel een mouw aan de tijden gepast worden. Dat zou toch mogelijk moeten zijn? Helaas is het nog niet gelukt om hier uitsluitsel over te krijgen maar we blijven het proberen!

 

Vakbond blijft actievoeren voor aanpassingen Cao SW
Zowel de kookworkshop als het bus initiatief zijn mooie praktische acties om iets te doen aan de stijgende kosten, waar veel mensen waaronder onze medewerkers mee te maken hebben. De vakbond blijft daarnaast actievoeren om de Cao SW aangepast te krijgen voor zowel loon als reiskosten. Op verschillende locaties in het land wordt daarom in de opvolgende weken aandacht gevraagd hiervoor. Onze collega Christa, werd hiervoor afgelopen week op film gezet om haar verhaal te vertellen. Super goed en heel stoer dat ze dit deed. Over twee weken wordt het filmpje getoond tijdens de FNV-actie in Weert maar kijk hier voor een behind the scenes preview!