Naar de inhoud

Zoekresultaten

Meer Jobcoaches bij Scalabor

Onlangs zijn nog eens 14 coaches en detacheringsconsulenten geregistreerd in het Beroepsregister Jobcoach van Noloc. Dit is naast de gecertificeerde en geregistreerde jobcoaches die we al hadden. Deze registratie draagt bij aan de professionaliteit en het vakmanschap van onze jobcoaches, die mensen begeleiden op hun werkplek. Zij werken volgens een beroepscode en maken hun kwaliteit transparant. Jobcoaches met het keurmerk Register Jobcoach beschikken over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden om anderen te helpen.

Een jobcoach kan helpen met bijvoorbeeld communicatie op de werkvloer, samenwerking met collega’s, overzicht houden op de werkzaamheden of het aanleren van nieuwe handelingen of vaardigheden. Een jobcoach zorgt er samen met de werknemer (en werkgever!) voor dat iemand de functie goed kan uitoefenen en zo z’n baan behoudt.

Niet alleen door iemand te ondersteunen bij het inwerken, maar ook door op tijd bespreekbaar te maken waar de werknemer nog tegen aanloopt. Daarbij staat steeds weer de vraag centraal ‘Wat heeft de werknemer nodig, zodat hij zelfstandig(er) op de werkplek kan functioneren?’
Het doel is dat de werkgever tevreden is over de prestaties en dat de medewerker met de beperking duurzaam en met plezier naar zijn werk blijft gaan!