Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een mooi weekend! (blog)

Voetbal
Deze keer geen terugkijk op de week maar op het weekend. En die begon natuurlijk met de wedstrijd Nederland-Argentinië. Tja, wat moet je daar nu over zeggen? Verschrikkelijk jammer dat we (weer) hebben verloren na penalty’s? Of hoe het team veerkracht toonde en in de laatste seconde van de reguliere wedstrijd de verlenging eruit sleepte? Beide waar! Wat mij echter vooral bij blijft na vrijdag is hoe een wereldster van Argentinië van zijn voetstuk viel, door een slechte winnaar te zijn. En hoe een andere wereldster – deze keer van Kroatië – een paar uur eerder liet zien hoe je dat ook op een prijzenswaardige manier kan doen. En als Heerenveen supporter ben ik natuurlijk best een beetje trots op ‘onze’ keeper die liet zien dat dromen soms wel degelijk uitkomen!

 

Traditie
De zaterdag na Sinterklaas begint inmiddels een traditie te worden. Voor de vijfde keer mocht ik meehelpen kerstbomen verkopen met ons Intratuin Arnhem team. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat dit echt een van de leukste dagen van het jaar is: het is namelijk topdrukte in het tuincentrum, klanten zijn allemaal in een goede bui en het team is goed op elkaar ingewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen met de voor hem of haar mooiste kerstboom naar huis gaat.

 

Stereotype
In de tussentijd komen alle stereotypen over mannen en vrouwen die bomen uitzoeken langs: hij maakt binnen een paar tellen de keuze en wil vooral een (te) grote boom, zij wil er het liefst eerst een stuk of 30 zien die niet te breed/ dun/ lang of kort mogen zijn en precies in de hoek bij de TV past. Een hij en zijn samen kan echt voor flinke discussies zorgen voordat ze eruit zijn. We zouden op zo’n dag een hele leuke tv-uitzending kunnen maken. Maar voor mij is het vooral het samenwerken met de collega’s, waarbij het niet uitmaakt wie welke beperking heeft. Want geloof me, in de ochtend hebben we het allemaal even koud en de volgende dag hebben we allemaal spierpijn op plekken waarvan ik niet wist dat ik spieren had. Volgend jaar weer!

 

Voorstelling Introdans
’s Avonds beleefde de voorstelling Carmen van Introdans haar première in het Stadstheater in Arnhem en als voorzitter was ik daar natuurlijk bij aanwezig. En ja, ik geef toe ik ben enigszins bevoordeeld (!) maar wat een fantastische voorstelling was het. Ik kan iedereen aanraden hier in de volgende weken naar toe te gaan voor een geweldige avond uit. Neem de kinderen mee want ook zij beleven hier veel plezier aan. Voor mij heel leuk om op het podium ook de leden van de OR van Introdans te zien waar ik vorige week nog uitgebreid mee gesproken heb over bedrijfsvoering, huisvesting en dergelijke. Na afloop hebben we op het podium nog met de dansers geproost op de voorstelling: wat een professionals! En die spierpijn van het kerstbomen verkopen valt in het niet met de spierpijn die ik zou hebben wanneer ik zou moeten doen wat zij iedere dag doen. Maar daar is mijn lichaam niet voor gemaakt.

 

Scrooge live – Nationaal Fonds Kinderhulp
Tenslotte op zondag op NPO1 de tv-registratie van Scrooge live. Voor de derde keer op rij werd het beroemde Dickens verhaal door een geweldige sterrencast verteld. Tijdens de uitzending werd daarbij aandacht gevraagd voor het Nationaal Fonds Kinderhulp en hun actie om ervoor te zorgen dat kinderen die in Nederland in armoede opgroeien – en dat zijn er ruim 300.000! – deze winter voldoende warme kleren hebben. Ik ben al jaren betrokken bij Kinderhulp omdat ik vind dat in ons rijke land geen kind in armoede mag opgroeien. Helaas zien we met de huidige stijging van de (energie)kosten dat er steeds meer hulp nodig is en dus helpt een programma als Scrooge Live, dat het probleem onder de aandacht brengt, ons heel erg. Gelukkig waren er ook nu weer heel veel mensen die ondanks de inflatie toch wat konden missen en donateur werden: fantastisch! Dat geld komt echt heel goed terecht!

 

Nog mooiere week
Een mooi weekend dus. Nu op naar een nog mooiere week waarin we bij Scalabor maar liefst zes kerstdiners organiseren voor onze collega’s. Met heerlijk eten, de kerstman, een heus Scalakerstkoor en natuurlijk met cadeaus. Fijn dat we na twee coronajaren kerst weer samen kunnen vieren!