Taal op de werkvloer: eerste traject feestelijk afgesloten

Vorige week heeft de eerste groep het traject Taal op de Werkvloer feestelijk afgesloten.

Taal op de werkvloer is een traject voor mensen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen waardoor er een afstand tot de arbeidsmarkt gecreëerd wordt.

Doordat de deelnemers vijf maanden lang bezig zijn gegaan met het leren van de Nederlandse taal, met als grote focus de uitspraak, kan de stap naar werk beter gemaakt worden. Het traject duurt vijf maanden lang, vier dagdelen in de week waarvan één maand taalstage.

Taalstage is gedurende vier weken op de werkvloer. Zo oefenen de deelnemers de taal in de praktijk, in een andere omgeving. Deze stages zijn onder andere in het groen, de kwekerij en bij de receptie en beveiliging van Scalabor gedaan.

Ze hebben grote stappen gemaakt in hun Nederlandse taal en ook is het zelfvertrouwen in het spreken van de taal ontzettend gegroeid. De deelnemers kregen na afronding van het traject een bewijs van deelname en een rapport, gemaakt door de trainers.

Inmiddels zijn er twee nieuwe groepen gestart met dit traject. Inwoners kunnen aangemeld worden bij Scalabor door de gemeente. Bij voldoende aanmeldingen kan er weer een nieuwe groep starten. De groepen bestaan uit zes tot acht personen zodat er veel persoonlijke aandacht is.

Voor meer informatie, neem contact op met Marloes van Essen (projectcoördinator bij Scalabor) via 026-368 52 22.