Naar de inhoud

Zoekresultaten

Vijf geluksmomentjes in donkere tijden (blog)

De invasie van Rusland in Oekraïne, de daardoor stijgende energieprijzen die vooral mensen met een kleine beurs hard raken en de voortdurende corona-epidemie. Het zijn donkere tijden.
Gelukkig waren er afgelopen week tal van lichtpuntjes.

AAN DE SLAG ALS BEVEILIGINGSBEAMBTE
Geluksmoment 1: Twee van onze collega’s, Pathe en Sina, haalden afgelopen week hun beveiligingsdiploma’s. Heel stoer! Dat betekent dat ze met deze papieren, in combinatie
met de ervaring die ze bij ons hebben opgedaan, nu overal aan de slag kunnen als gecertificeerd beveiligingsbeambte. Wat ik vooral heel gaaf vond om te zien was hoe trots het team is dat hun collega’s zo ver zijn gekomen. Dat mogen ze ook zijn maar ze moeten vooral ook heel trots zijn op zichzelf. Het team onder leiding van Kim en Stephen heeft namelijk een hele grote rol in de begeleiding en coaching gespeeld. Grote complimenten dus aan Pathe en Sina, maar zeker ook aan het team!

GOUDOMRAND
Geluksmoment 2: Iedere maand vieren we jubilea van collega’s die 25 of 40 (en heel af en toe 50) jaar in dienst zijn. Dat gebeurt bij ons wat vaker dan elders. En dat betekent helaas dat ik niet altijd overal zelf bij kan zijn, al probeer ik het wel. Zo stond het 40-jarig jubileum van collega Chris al een tijd goudomrand in mijn agenda. Chris is namelijk een van de markantste medewerkers die we hebben. Type ruwe bolster, blanke pit. Een ongelofelijk goede ambassadeur van Scalabor en een voorbeeld voor velen. Als assistent-werkbegeleider is hij verantwoordelijk voor de teams die het groenonderhoud in de gemeente Lingewaard verzorgen. Als OR-lid is hij enorm betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf en ziet hij vooral graag dat we aan nog meer mensen een plek kunnen bieden. De speeches tijdens zijn viering leken meer op een roast, van beide kanten. Maar daar bleek juist ook het wederzijds respect uit. En hoe mooi is het dat ook de gemeente Lingewaard aanwezig was om hem te feliciteren. Respect Chris!

KLEIN BERICHT, GROTE IMPACT
Geluksmoment 3: Een klein bericht op de informatieborden trok mijn aandacht. In januari is een groep van zestien medewerkers gestart met een begeleid stop met roken traject. Dat doen we in het kader van onze activiteiten onder de vlag van Fitter/Leuker/Slimmer. Vitaliteit speelt daar een belangrijke rol in. Op 7 februari besloot de hele groep om ook daadwerkelijk te stoppen met roken. En het lukt ze nu nog steeds! Als ex-roker weet ik hoe zwaar het is om te stoppen, maar weet ik ook hoe blij ik ben ervan af te zijn. Doorpakken dus, de eerste weken zijn het zwaarst, maar als groep kun je elkaar hier echt mee helpen!

GEDREVEN ONDERNEMERS
Geluksmoment 4: Zowel mijn eerste afspraak van de week als mijn laatste, waren bij gedreven ondernemers die laten zien dat ondernemen over meer gaat dan geld verdienen. Martin Kniest
is bekend van het tv-programma De Wasstraat en hij laat dagelijks zien dat inclusiviteit loont. Daarbij probeert hij op zijn manier door het systeem heen te gaan en zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Voor Paul de Lange van Intrapec is maatschappelijk ondernemen de norm. Zo heeft hij heel duidelijk voor ogen wat zijn bedrijf moet doen op het gebied van people, planet en prosperity, maar vindt hij ook nog tijd om voorzitter te zijn van de ondernemersvereniging in Rheden en heeft hij een stichting die woningen bouwt in de Balkan. Dit waren zeer inspirerende gesprekken en mooie voorbeelden van ondernemen voor brede welvaart.

BEDRIJVIGHEID AAN DE BRUNINGWEG
Geluksmoment 5: op donderdag liep ik ons trainingscentrum aan de Bruningweg binnen. Volle bak: een klaslokaal vol met cursisten voor taal op de werkvloer op de begane grond en drie
lokalen gevuld met groepen die verschillende trainingen volgden op de eerste etage. Daarnaast ook een aantal deelnemers aan assessments. Echt heel goed om zoveel bedrijvigheid te zien. En nog mooier, al deze mensen zijn dus in de komende tijd klaar om weer aan de slag te gaan. En dat is dan weer een geluksmoment voor die werkgevers die zitten te springen om goede
medewerkers!