Naar de inhoud

Zoekresultaten

Op stoom en meer nodig dan ooit! (blog)

En toen was het alweer 2022! Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Tegelijkertijd staat de teller weer op nul en beginnen we weer met een duidelijke opgave om een nog betere werkgever te zijn. Om nog meer mensen te begeleiden naar zo passend mogelijk werk en dat op een financieel gezonde manier. Daarbij bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Maar ze geven wel een hele goede basis daarvoor! Aan het begin van het jaar mogen we dan ook nog best even terugblikken op het vorige jaar.

Ondanks lockdowns vele stappen gezet
En wat voor een jaar; we begonnen met een lockdown en eindigden daar helaas ook mee. Maar wat hebben we ondanks de omstandigheden een veerkracht getoond en wat is er weer veel gebeurd!

We organiseerden activiteiten onder de vlag van Fitter / Leuker / Slimmer, lanceerden Prettig Werken Doen We Samen, trainden teamleiders en assistent werkbegeleiders, dansten met Introdans, maakten onze werkplekken nog mooier en sloten een principeakkoord met de vakbonden over onze CAO.

Krachtige ontwikkelingen
Om meer mensen naar passend werk te begeleiden, initieerden we de Werkbrigade, openden we een fietswerkplaats, het logistiek trainingscentrum en opleidingsrestaurant De Proeftuin, verlengden we het contract met Gazelle, introduceerden we WOL 2.0 bij e-care, HSF en Look-o-Look, gingen we aan de slag bij het Sportbedrijf Arnhem, openden we de webshop van de Intratuin, pakten we meer kerstpakketten in dan ooit, pasten we het aanbod van AO aan de vraag van de markt aan, boden we dienstverlening op het gebied van bemiddeling aan, voerden we in opdracht van gemeenten zelf diagnosegesprekken uit, lanceerden we de Mooie Banen campagne en stroomden collega’s door en trajectdeelnemers uit naar reguliere banen.

We zijn meer nodig dan ooit!
Financieel hadden we het net zoals veel andere bedrijven best lastig. Maar gelukkig hielp de overheid met nieuwe coronasteun, pakten we door in het project huisvesting, namen we stappen richting de formatie van de toekomst en verlengden we de samenwerking met de regiogemeenten voor onbepaalde tijd. Daarmee kunnen we door met het werk dat we doen en onze medewerkers, maar ook diegenen die nu nog langs de kant zitten, perspectief bieden. In een krappe arbeidsmarkt zijn wij meer nodig dan ooit!

Trots
Ik ben enorm trots op wat wij wederom met elkaar bereikt hebben en vond het een eer en een genoegen om dit samen met alle Scalabor-collega’s te mogen doen. Graag had ik dit tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst persoonlijk willen overbrengen, maar dit kon gezien de huidige maatregelen helaas niet doorgaan.

Onze nieuwjaarsboodschap
Maar ook daar hebben we iets op gevonden in de vorm van een digitale nieuwjaarsboodschap, inclusief een spetterend door Introdans geregisseerd optreden van een heel aantal Scalabor-medewerkers.

Ik wens iedereen een goed, gezond en inclusief 2022. We gaan er een bruisend jaar van maken!

Met vriendelijke groet,

Marcel Hielkema
Directeur