Naar de inhoud

Zoekresultaten

‘Groundhog Day’? Daar maken we wat van! (blog)

Ken je de film Groundhog Day? In die film gaat Bill Murray op bezoek naar het plaatsje Punxsutawny waar elke dag hetzelfde is. Iedere ochtend wordt hij wakker met hetzelfde liedje op de wekkerradio en gebeuren er dezelfde dingen. Ik vond die film altijd heel grappig. Maar nu ik het gevoel heb dat ik er zelf in zit, begin ik hem steeds minder leuk te vinden. Gelukkig is in onze film niet iedere dag hetzelfde, maar de afgelopen dagen beleef ik wel een soort van déjà vu.

Weer een lockdown! Weer horeca, winkels en scholen dicht vlak voor Kerst. Weer geen kerstdiner voor alle medewerkers. Weer de Intratuin moeten sluiten tijdens de drukste maand van het jaar. Enorm balen! Ik kan het niet anders zeggen. En wat ook niet helpt, is dat we niet goed weten hoe we hier weer uit gaan komen. Vorig jaar dachten we nog dat vaccineren de oplossing zou zijn. Nu moet de booster zijn werk doen maar wat gebeurt er volgend jaar winter bij een nieuwe variant? Om moedeloos van te worden.

Geen kerspakket is geen optie
Gelukkig is echter ook de veerkracht van het team een déjà vu. Binnen een uur na de persconferentie lagen er al allerlei plannen op tafel om door te pakken: kerspakketten delen we uit in de verschillende afdelingen die als bubbels fungeren. En gedetacheerde collega’s kunnen hun pakket ophalen op gespreide tijdstippen bij de expeditie. Mooi, want geen kerstpakket is geen optie!

Chocolademelk en de laatste kersbomen
En nee, een kerstdiner kan niet. Maar we kunnen op de verschillende afdelingen wel zorgen voor kerstbrood en chocomel, zodat afdelingen met elkaar wel het glas kunnen heffen. En in de Intratuin is de website helemaal op orde, bieden we click en collect en bezorgen en verkopen we in de komende dagen de laatste kerstbomen en kerststukjes op de parkeerplaats.

We maken herinneringen
En gelukkig kunnen we als groot bedrijf met verschillende afdelingen na de kerstdagen vervangend werkt bieden aan collega’s. Allemaal niet ideaal en niet zoals we het ‘t liefst zouden , maar onder de omstandigheden het hoogst haalbare. En weet je, eigenlijk best heel goed geregeld op deze manier. Soms zijn dit juist dan weer de tijden die je je het best herinnert. En dat moet ook eigenlijk wel. Even balen en daarna weer proberen het positief op te pakken.

In de film Groundhog day doet Bill Murray precies dat: hij probeert er iedere dag weer wat van te maken en wijzigt elke dag zijn handelen een beetje, zodat het meisje dat eerst niets van hem moest hebben, hem later wel heel leuk vindt. Positief dus en kijken wat er wel allemaal goed gaat.

Mooie ontwikkelingen!
In de afgelopen week alleen al; onze begroting voor 2022 is goedgekeurd, inclusief goedkeuring om een bedrag aan innovatie te besteden. Daarnaast een fantastische beoordeling van Scalabor door brancheorganisatie Cedris in haar jaarlijkse kwaliteitsrapportage. En met de vakbonden hebben we een principeakkoord bereikt voor de Scalabor CAO 2022-2023, waarin vooral de paragraaf over opleidingen en duurzame inzetbaarheid uniek is. Ook werd onze overeenkomst met Gazelle meerjarig verlengd, zodat meer medewerkers daar aan de slag kunnen.

Samenwerking met alle regiogemeenten
Daarbij komt dat ons horecateam te horen heeft gekregen dat ze hun dienstverlening mogen uitbreiden naar de kantine van het CIOS op Valkenhuizen. En van de Rijksoverheid kregen we te horen dat ook voor het derde kwartaal coronasteun voor omzetverlies is toegekend. En wellicht het beste nieuws is dat we met nagenoeg alle regiogemeenten rond zijn over de samenwerking voor de komende jaren.

Er komt weer een dag…
Eigenlijk dus een hele goede week! Laten we inderdaad focussen op de positieve dingen die gebeuren en niet te lang stilstaan bij zaken die we niet kunnen beïnvloeden. Wat we wel kunnen beïnvloeden is dat we ons aan de maatregelen blijven houden. Zodat we, net als in de afgelopen tijd, het virus buiten de deur kunnen houden. En dan komt er echt wel weer een dag dat net als in Groundhog Day de wekkerradio opeens een ander liedje speelt. Zeker weten.

Ik wens jullie allemaal hele goede feestdagen met jullie geliefden. Blijf gezond en blijf positief! Of had ik dat vorig jaar ook al geschreven? 🙂

Marcel Hielkema
(directeur van Scalabor)