Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een mooie en droge Scalaloop door park Lingezegen

Afgelopen zaterdag liep een mooie groep collega’s alweer de 2e Scalaloop, als alternatief voor de Airborne wandeltocht. De werkgroep Vitaliteit van Scalabor organiseerde de tocht, dus voor en door collega’s. Ondanks de bewolkte lucht vertrokken alle wandelaars na een kop koffie met wat lekkers richting Park Lingezegen. Natuurlijk ontving iedereen voor onderweg een lekker en gezond lunchpakket. Na een onderbreking tijdens de wandeling gingen ze in verschillende groepen uiteen. Vier groepen liepen de tien kilometer en twee groepen kozen voor vijf kilometer.

Bijzonderheden over Lingezegen

Park Lingezegen laat behalve water, riet en vogels ook kunstwerken zien. Op zo’n twee kilometer van de finish stond Anita Engelsma, de gids van Lingezegen. Daar vertelde zij de wandelaars de bijzonderheden over het park. Wist je dat de rivier de Linge de langste rivier van Nederland is? En dat na de Slag om Arnhem de Duitsers en Geallieerden het front verplaatsen naar weerzijden van de Linge? Ook is er een flamingo gesignaleerd tussen de lepelaars. Park Lingezegen is ontzettend groot. Het loopt door tot Lent bij Nijmegen.

Vervolgens kregen alle wandelaars een rugtasje van Park Lingezegen met houten potlood, opschrijfboekje en een kaart van het gebied. Na nog een korte wandeling kwamen de groepen weer aan op de kwekerij waar iedereen een mooie medaille omgehangen kreeg en er wat te drinken klaar stond, dankzij de collega’s in Bemmel! Zowel de wandeling als het verhaal van de gids vielen bij de deelnemers in goede aarde en pas toen iedereen binnen was begon het te regenen. Een geslaagde wandeltocht!