Naar de inhoud

Zoekresultaten

Laat de zomer maar komen [blog]

En dan lopen de corona besmettingen in Nederland toch weer op. Net toen we dachten dat we de derde golf getrotseerd hadden, bleek het virus volhardender dan gedacht. In dit opzicht dan ook niet raar dat het kabinet – met de vakanties in zicht – met nieuwe maatregelen komt. Maar hoe enorm balen moet dat zijn voor horecaondernemers en organisatoren van evenementen! Ondanks de vele vaccinaties moeten we dus blijven oppassen: handen wassen, afstand houden, thuisblijven en testen bij klachten. Bij Scalabor zijn we inmiddels al een hele tijd virusvrij. Gelukkig maar! Het betekent dat iedereen zich goed aan de regels houdt, waarbij het helpt dat velen van ons inmiddels al gevaccineerd zijn.

Zomeractiviteiten voor Scalabor-collega’s
De nieuwe, door het kabinet aangekondigde maatregelen hebben dan ook niet direct effect op onze organisatie. Een zomer-bbq zit er helaas ook dit jaar niet in. Jammer, maar het lijkt ons veiliger om niet zoveel mensen uit verschillende bedrijfsonderdelen samen te brengen en dus slaan we een jaartje over. Tegelijkertijd hopen we dat het tegen de kerst wel lukt om ons traditionele kerstdiner te organiseren. In de tussentijd willen we ook niet helemaal niets doen en dus hebben we – samen met de sociale commissie, de commissie vitaliteit en de personeelsvereniging – gekeken wat er wél kan. En dat is nog best wat!

Zo ontvangen alle collega’s (ja echt alle, inclusief stagiaires, medewerkers van Stichting Aan de Slag, trajectdeelnemers etc.) in de komende dagen een heel leuk Scalabor zomerpakket. Ik vind het tenminste heel leuk en ik hoop jullie ook. Het is een kleinigheidje om iedereen te bedanken voor de inzet het afgelopen half jaar en natuurlijk om iedereen een goede zomer te wensen – of je nu weggaat of thuisblijft. Ook leuk, komende week organiseren de op een na bekendste voetbalbroertjes van Nederland – Jhon en Dennis van Beukering – drie fantastische workshops bij Scalabor. Een spellenmiddag, een Haka-cursus en een Padel competitie. Komt dat zien, maar doe vooral ook mee en schrijf je in. Hoe je dat doet, lees je op de info borden. Niet ingeschreven voor de deadline? Soms levert vriendelijk vragen aan de organisatie nog een plaatsje op 🙂

Ook de personeelsvereniging start haar activiteiten langzaam weer op. Zo kunnen we in september – na 18 maanden – weer de eerste bingoavond tegemoet zien! Veilig, dus niet met veel mensen en alles op 1,5 meter afstand. En dus meer kans op prijzen. De personeelsvereniging zoekt overigens nog betrokken leden om de verschillende activiteiten te organiseren. Lijkt je dat leuk, meld je dan aan bij Jos Bloemberg .

Circulaire en inclusieve fietsen
En om de zomer goed en actief door te komen gaan we nog iets doen. De service van onze fietsenwerkplaats is vanaf nu ook open voor al onze medewerkers. Dat betekent dat je op een makkelijke manier je fiets kan laten repareren of zomer klaar kan laten maken door onze collega’s en professionele fietsmonteurs. Via je werkbegeleider of via het mailadres fietsenwerkplaats@scalabor.nl kun je een afspraak maken en een offerte opvragen. Kosten worden vervolgens heel eenvoudig via het salaris verrekend. En wist je dat je bij de fietsenwerkplaats ook tegen een hele schappelijke prijs een mooie, compleet opgeknapte ‘tweedehandszogoedalsnieuwe’ fiets kan kopen? Informeer hier even naar, als je geïnteresseerd bent. Maar wees snel, want het idee is dat we na de zomerperiode een fietsenwinkel gaan openen en dan kan iedereen deze geweldige circulaire en inclusieve fietsen kopen.

Laat de zomer maar komen
Wat iedereen nu al kan kopen, zijn onze originele Jumbo fietspompen. Dat kan in heel veel winkels of online via allerlei websites zoals bijvoorbeeld bol.com. Maar vanaf volgende week kan dat ook in onze Intratuin in Arnhem. En dat betekent dan ook dat onze medewerkers deze fietspompen met personeelskorting kunnen kopen. Ondanks de nieuwe maatregelen en beperkingen zijn er dus nog zat leuke dingen te doen. Laat de zomer maar komen!