Naar de inhoud

Zoekresultaten

Wanneer dekt de kop de lading? [blog]

‘Petje af voor de ploeg van Scalabor’, kopte De Gelderlander afgelopen donderdag boven een artikel. Dit artikel ging over onze collega’s die dag in dag uit de bossen en parken in de omgeving schoonhouden. Toen vorige week het team na een heerlijke lentedag wat later dan normaal aan het werk begon, werd heel duidelijk hoeveel afval er op een dag in park Sonsbeek wordt achtergelaten. En dus vroeg De Gelderlander of zij een ochtend mee mocht lopen met onze mannen. ‘Wees zuinig op onze parken, er is al zo weinig groen’, was zonder twijfel de mooiste quote in het artikel. Want de mannen komen nogal wat tegen in het park. Mooi dat het artikel ook benadrukte welk zinvol werk er door het team verricht wordt. Met recht petje af dus! Tijdens het interview met het team kreeg afdelingshoofd Koen een telefoontje van twee andere collega’s die in Zypendaal aan het werk waren. ‘Kom snel hierheen want we hebben een lichaam gevonden’. Verschrikkelijk nieuws! Voor de betrokken familieleden en vrienden, maar ook voor onze collega’s die deze situatie aantroffen. Dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten. Gelukkig is er ook voor hen slachtofferhulp en ontvangen ze hulp hoe hiermee om te gaan. De kop boven hetzelfde artikel in de digitale versie van de krant vond ik niet passend en misschien zelfs misplaatst. De kop luidde: ‘Condooms, dildo’s en zelfs een lijk, de opruimploeg van Scalabor komt van alles tegen’. Een beetje meer respect voor het slachtoffer en de betrokkenen zou wel op zijn plaats zijn geweest.

De echte boodschap
Nu was het mij eerder in de week ook al gebeurd dat een kop boven een artikel misplaatst was. Vanuit mijn rol als werkgeversvoorzitter voor de regio had ik een interview gegeven over de goede dingen die in dit deel van het land gebeuren op economisch gebied. Daarbij had ik een oproep aan Den Haag gedaan om het hele land slim te benutten en niet alleen de Randstad. Alleen had ik ook iets gezegd over vliegveld Lelystad. En dus was de kop daar volledig op gericht, waardoor de echte boodschap jammer genoeg ondersneeuwde.

Gelukkig kon ik deze boodschap later in de week herhalen tijdens een webcast over ‘De Kracht van Oost’. Samen met de commissarissen van de Koning in Overijssel en Gelderland en de directeur van Oost NL mocht ik in een live internetuitzending het rapport over de kracht van Oost-Nederland aanbieden aan de minister van Economische Zaken. Want er gebeuren een heleboel goede dingen in de oostelijke provincies op het gebied van Brede Welvaart: economie, duurzaam leefklimaat en inclusie.

Jaarverslag 2020: Geen beperkingen, maar mogelijkheden
Inclusie is natuurlijk het onderwerp waar we ons bij Scalabor dagelijks voor inzetten. En om te laten zien wat we dan doen, publiceren wij jaarlijks ons jaarverslag. Hierin geven we een overzicht van onze activiteiten en resultaten met betrekking tot onze doelstellingen. Hoe doen we het, wat gaat goed en wat kan nog beter? Waarbij dit afgelopen jaar (en nog steeds) natuurlijk wel onder heel bijzondere omstandigheden was. Geïnteresseerd in het verslag? Je leest het verslag hier. De titel van het verslag vertelt waar wij absoluut in geloven: geen beperkingen, maar mogelijkheden. En deze kop dekt de lading wél helemaal!