Naar de inhoud

Zoekresultaten

Denken in mogelijkheden [blog]

Ook mijn week werd grotendeels bepaald door de nieuwe coronamaatregelen. Eigenlijk moet ik zeggen de aangescherpte maatregelen, want met uitzondering van aangepaste sluitingstijden van de horeca en het dringende mondkapjesadvies was er weinig nieuw aan. Met de groei van het aantal besmettingen moeten we alle maatregelen weer strikt naleven. En dus werkt iedereen die dat kan sinds dinsdag weer vanuit huis, beperken we het bezoek aan de locaties tot een minimum en vergaderen we vooral digitaal. We letten er weer extra goed op dat iedereen een schoongemaakt winkelwagentje heeft bij de Intratuin en vragen we iedereen om zich écht aan die anderhalve meter te houden.

MONDKAPJES
Nieuw in de maatregelen is het dringende advies om in publieke ruimtes mondmaskers te dragen. We vragen onze collega’s in de Intratuin om een kapje te dragen en ook klanten adviseren we dit te doen. Maskers voor de Intratuinmedewerkers zullen op korte termijn vervangen worden door spatkappen die aangenamer zitten. In de pers was overigens meermaals wat te doen over de mondmaskerfabriek op onze locatie aan de Driepoortenweg.

HELAAS NOG NIET GELUKT
De opstart van deze fabriek hebben we vanuit Scalabor in april heel snel kunnen faciliteren wat mede leidde tot een hele snelle productiestart. Vanaf het begin was er de wens om mondmaskers te produceren voor de zorg. Daar gelden echter extra eisen en is daarvoor certificering noodzakelijk. Door een enorme wachtrij bij de Europese certificeringsinstituten was dat tot nu toe nog niet gelukt. Onlangs bleek dat certificering op een haar na niet gelukt is, mede door de locatie. Er kan een aantal zaken aangepakt worden om dit wel te laten lukken: aanpassing van de ruimte en het werken met gammastralen. Parallel wordt gekeken naar een echte cleanroom. Dat zou op een andere locatie plaatsvinden. Vanuit Scalabor blijven we ook in dat geval bijdragen aan dit fantastische project.

INPUT OPHALEN
Om zoveel mogelijk input op te halen, probeer ik zoveel mogelijk op de werkvloer te zijn om met collega’s te spreken. Dat lukt de ene week beter dan de andere. Soms moeten we iets extra’s organiseren om input op te halen. Zo lunchte ik afgelopen maandag (toen kon dat nog!) met een aantal trajectbegeleiders en detacheringsconsulenten. Het is zaak dat zij heel nauw met elkaar samen werken zodat medewerkers en trajectdeelnemers goed begeleid worden naar zo passend mogelijk werk. Maar omdat niets menselijks ons vreemd is, kan die samenwerking nog wel eens een tandje beter. Ik vond het dan ook heel interessant om juist van hen te horen wat er verbeterd kan worden. Verbetering was ook het onderwerp van gesprek tijdens een aantal
plekken in Arnhem waar wij de groenvoorziening doen. Zo ben ik gaan kijken bij de Steile Tuin in Sonsbeek Park en bij collega’s die functioneren als groundsmen bij de tennisbanen van De Hoogkamp en de Groene Kamer. Wat een visitekaartjes voor wat wij doen! In beide gevallen kon ik met tevreden opdrachtgevers spreken; mooi om te zien hoe zij het werk waarderen.

EEN PARELTJE
Een andere bijzondere plek is begraafplaats Moscowa. Wat is dat een pareltje; 35 ha groot met een enorme biodiversiteit. Een team van bijna 25 collega’s onderhoudt daar sinds jaar en dag het terrein. Met hen sprak ik over een aantal zaken, aan ons nu de taak om dit op te pakken. We gaan in ieder geval een van de schaftketen (er staan er nu extra zodat ook in de keten afstand gehouden kan worden) opknappen en eventueel vervangen.

SHIRT VAN VITESSE
Daarna nog even snel terug naar de Driepoortenweg waar vertegenwoordigers van Vitesse het shirt met Scalaboropdruk kwamen brengen waarin de club onlangs de gewonnen wedstrijd tegen RKC speelde. Dat shirt namen we natuurlijk graag in ontvangst en het krijgt een ereplek in de tot Vitesse omgetoverde productieruimte van de fi etspompen! Een geweldig sympathiek gebaar van Ernems trots! Helemaal omdat we ook nog 8 seizoenkaarten mochten ontvangen. Jammer dat er nu even zonder publiek gespeeld moet worden, maar wanneer we ons allemaal aan de regels houden kunnen we straks vast ook weer naar het voetbal!