Naar de inhoud

Zoekresultaten

Koop lokaal en sociaal [blog]

Iedere vrijdagmiddag wanneer ik mijn blog schrijf, denk ik in eerste instantie weer dat er niet veel te melden is. En dan kijk ik terug in mijn agenda en dan zie ik dat we toch weer een heleboel zaken hebben opgepakt. Alleen al daarom is het goed om aan het einde van de week even terug te kijken. Zo konden we afgelopen week Loes van De Blauwe Tomaat van dienst zijn. Zij rijden met een oude SRV- bus (wanneer je weet wat dat is dan ben je tenminste 20 jaar oud!) door Arnhem en verkopen tegen vriendelijke prijzen groenten en fruit met een schoonheidsfoutje. Waar niets mis mee is, maar die door supermarkten niet meer verkocht worden. Een prachtig initiatief, zeker omdat De Blauwe Tomaat vooral door Arnhemse krachtwijken trekt. ‘s Avonds moet de bus natuurlijk ergens veilig geparkeerd worden. En dus vroeg Loes ons of wij daar niet bij konden helpen: natuurlijk, graag zelfs!

Verzending van 40.000 mondkapjes
Een ander mooi initiatief is dat de gemeente Arnhem mondmaskers ter beschikking stelt aan houders van de Gelrepas. Zij zijn vervolgens op zoek zijn gegaan naar lokale ondernemers die werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt om ze hierbij te helpen. Met als resultaat dat Arnhems modelabel Fraenck de mondmaskers maakt, Siza-cliënten ze inpakkken en Scalabor de logistieke afhandeling doet. Koop lokaal en sociaal in optima forma!

Twee maanden lang kerst-bedrijvigheid
Datzelfde zou je kunnen zeggen over de start van de kerspakketten actie. Ook dit jaar pakken onze collega’s bijna 50.000 kerstpakketten in, in opdracht van de Makro. Dat betekent twee maanden lang een enorme bedrijvigheid in een van onze hallen, maar zeker ook bij de afdeling logistiek. Het is een komen en gaan van allerlei producten voor de vele verschillende kerstpakketten. Met als extra uitdaging dit jaar om alles op 1,5 meter afstand te doen. Dat dat goed lukt, bewees het team direct op de eerste dag al. Er werden toen al 2200 pakketten ingepakt. Niets is zo leuk om dan af en toe te kijken wat de inhoud van zo’n pakket is. Toch een beetje gluren bij de buren! Mochten er nog bedrijven zijn die nog geen kerstpakket ingekocht hebben voor dit jaar dan horen we dat natuurlijk graag. Zo bedankt u uw medewerkers in dit bijzondere jaar en helpt u mee aan een inclusieve arbeidsmarkt in de regio!

Ieder Talent telt
In dat kader ontvingen we afgelopen week het goede nieuws dat de gezamenlijke subsidieaanvraag – van ROC Rijn IJssel en Scalabor – door het ministerie van onderwijs is goedgekeurd. Voor ons project “Ieder Talent Telt” bundelen we de krachten van het mbo en het arbeidsontwikkelbedrijf. Zo worden werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt niet alleen begeleid naar werk maar behalen ze ook een diploma of praktijkverklaring. We zien namelijk dat veel werkzoekenden de benodigde papieren missen. Door hierbij samen te werken – en ook werkgevers direct aan te haken met leer-werkplaatsen en daadwerkelijke banen – verhoogt dit de kans op betaald duurzaam werk. In de verschillende trajecten doen werkzoekenden dus werkervaring op en volgen ze een opleiding aan ROC Rijn IJssel, waarbij werkgevers garant staan voor banen.

Week van de 1000 voorbeelden
Om nog meer werkgevers te overtuigen van de voordelen van inclusief werkgeven, is er aanstaande  donderdag 29 oktober een fantastisch web-event in het kader van de Week van de 1000 voorbeelden. Zowel werkgevers als werkzoekenden komen aan het woord, de inclusief ondernemer van het jaar award wordt uitgereikt, de tweede editie van Inclusief Magazine wordt gepresenteerd en het nieuwe Samen voor een Baan netwerk (van en voor inclusief werkgevers) ziet het licht. En dat allemaal live vanuit studio Scalabor. Aanmelden voor dit web-event kan nog via info@inclusiefmiddengelderland.nl. Kijk voor meer informatie op www.inclusiefmiddengelderland.nl