Naar de inhoud

Zoekresultaten

Gewoon maar toch bijzonder [blog]

Eigenlijk was afgelopen week een hele gewone week. Nou ja, wanneer je alle strepen op de grond, afscheidingen in auto’s, plexiglas voor kassa’s, werkplekken op 1,5 meter en een hele ongezellige kantine niet meerekent.

Vertrouwen in onze dienstverlening
Zo was er gewoon een operationeel overleg (wat doen we deze week) met het management team en later in de week ook gewoon een strategisch overleg (wat doen we in de volgende weken) met de divisiemanagers. Ook was er gewoon een vergadering met de ondernemingsraad. Ik zeg gewoon, maar het feit dat we bij Scalabor een hele constructieve ondernemingsraad hebben die actief meedenkt, is eigenlijk best bijzonder. En dan hadden we ook nog heel gewoon overleg met een aantal klanten. Uit die gesprekken blijkt overigens dat de wereld nog verre van normaal is en dat heel veel bedrijven het moeilijk hebben in deze tijden. En dat niemand echt weet wat de toekomst gaat brengen. Fijn dat er nog wel veel vertrouwen is in onze dienstverlening en dat we voor bijna alle klanten nog gewoon door kunnen en mogen werken.

Complimenten voor Cedris
Ook gewoon afgelopen week; onze aandeelhoudersvergadering. Dat doen we jaarlijks ten minste twee keer, waarbij we de ene keer de plannen en de budgetten presenteren en de andere keer het resultaat daarvan laten zien. Dat laatste hebben we deze keer besproken. Het ging daarbij om de resultaten van 2019 en dat lijkt al weer zó ver weg. Sinds het jaar afgesloten is, is er voor mijn gevoel zoveel gebeurd. Toch is het van belang dat de vergaderingen gewoon doorgaan. Zeker omdat we een goedkeurende verklaring van de accountant gekregen hebben en het jaar voor de tweede keer op rij positief hebben afgesloten. In coronatijden zal dat overigens niet meer zo gewoon zijn, vrees ik. Maar we worden wel wat geholpen door het ministerie van Sociale Zaken. Afgelopen week kwam het goede nieuws dat SW-bedrijven een compensatie krijgen voor het omzetverlies waar zij mee te maken hebben. Goed nieuws! Complimenten voor brancheorganisatie Cedris.

Veranderende arbeidsmarkt
Complimenten overigens ook aan het UWV in de regio. Het is ongelofelijk hoeveel werk zij in de afgelopen weken hebben verzet om alle regelingen met betrekking tot het steunpakket goed en snel uit te voeren. Met de manager van het UWV had ik aan het einde van de week een uitgebreid gesprek over de huidige arbeidsmarkt, de verwachtingen voor de komende maanden en het belang om werkzoekenden om te scholen en te begeleiden naar werk. Het gesprek bevestigde wel weer hoe ongewoon de arbeidsmarkt in korte tijd geworden is.

Hoogtepunt van de week
Mijn hoogtepunt van de week zat hem in het laatste uurtje. Ik liep een laatste rondje door de locatie Driepoortenweg om medewerkers een goed – lang – weekend te wensen. Zo sprak ik een collega die al een langere tijd aan het re-integreren is. Hij vertelde mij dat hij in de komende week aan de slag gaat bij een van onze grotere klanten in een hele mooie positie. En hij vertelde ook dat hij daar heel veel zin in heeft maar dat dat ook vreselijk spannend vindt. Ik kan me dat zo voorstellen; iedere nieuwe baan is spannend maar helemaal als je het een tijd lang niet meer zo zag zitten. Dan is het helemaal een grote stap. Maar hij doet het wel. En hij is er ook helemaal klaar voor. En ik ben zo enorm trots op hem! Dit is nu precies wat wij doen en waarom wij er zijn. Heel gewoon weer. Maar toch ook wel bijzonder!