Naar de inhoud

Zoekresultaten

Collega met een lintje!

We hebben een bijzondere collega in ons midden: onze eigen Willem Pelkman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hiermee wordt hij geëerd voor zijn werk als vrijwilliger bij EHBO Arnhem. Dat doet hij al 37 jaar. En hij ondersteunt voetbalvereniging ESA, waar hij als EHBO-er al 31  jaar kind aan huis is. Ook wordt hij ingezet bij evenementen en biedt hij ondersteuning bij grote ongevallen.

Het opspelden van het lintje moet nog even wachten, maar Willem werd wel persoonlijk gebeld door Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Een enorme eer. “Ik heb de burgemeester wel vaker ontmoet, maar dit was wel heel bijzonder, om zo gewaardeerd te worden voor je inzet. Natuurlijk hoeft het niet, maar aan de andere kant doet het wel wat met je, en ik ben echt trots!”

Willem wist echt van niets. “Het was een enorme verrassing, ook voor mijn vrouw Ria. Onze dochters zaten wel in het complot en toen ik gebeld werd begon een van hen te filmen. Toen wist ik dat er iets bijzonders gebeurde.“

Wij zijn trots op Willem, die zich ook bij Scalabor enorm inzet: in zijn dagelijks werk en ook hier als EHBO-er. Zoals de burgemeester het zo mooi omschreef: ‘U bent een pilaar waar Arnhem op kan steunen.’ En zo is het!

Op de foto: Willem en Ria met de prachtige brief die zij ontvingen van de burgemeester