Naar de inhoud

Zoekresultaten

Werk is waardevol [in de media]

Misschien heb je ze al gezien of gehoord: het televisiespotje  en radiospotje van Cedris, onze brancheorganisatie. Met als duidelijke boodschap: Werk is waardevol. Voor mens én maatschappij. Nu in coronatijd, maar ook straks als we weer in rustiger vaarwater zijn gekomen.
Juist nu zien we hoe mensen met een arbeidsbeperking in veel beroepen en sectoren belangrijk werk verrichten. Bijvoorbeeld door mondkapjes te maken en door schoon te maken op scholen en bij zorginstellingen, door het openbaar groen te onderhouden, post te bezorgen of webshops te ondersteunen.
Zoals Job Cohen het zo mooi zegt: “Met al deze voorbeelden laten we elke dag zien dat we allemaal nodig zijn. En het is belangrijk dat we met al dat goede werk door kunnen gaan. Want als deze crisis iets duidelijk maakt, dan is het wel dat werk ontzettend waardevol is. De commercials zijn daarmee een warm pleidooi voor een inclusieve arbeidsmarkt. Maar ze bevatten ook een oproep om daar vandaag, maar ook morgen met elkaar oog voor te blijven houden.”