Corona nieuwsflits

Verlenging corona maatregelen
De overheid heeft alle corona maatregelen in ieder geval tot 28 april verlengd. Ook wij verlengen alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn om veiligheid te garanderen en het werk waar mogelijk zoveel mogelijk door te laten gaan.

Saamhorigheid
Nog steeds is ongeveer de helft van onze mensen aan het werk, waarbij ook steeds meer mensen weer aan het werk gaan, nadat ze een tijdje thuis zijn geweest. We letten daarbij wel goed op of iemand echt klachtenvrij is. Het is mooi om te zien dat de sfeer over het algemeen heel goed is. Juist nu zien we heel veel saamhorigheid. Zo wordt vanuit allerlei afdelingen geholpen bij Intratuin, rijden chauffeurs vanuit Detacheringen busjes zodat we met minder medewerkers in 1 auto zitten. De  accountmanagers helpen bij de afdeling e-fulfilment en de afdeling logistiek heeft een eigen verpakkingslijn opgestart. En achter onze balie zit een collega die 15 jaar lang inpakwerk deed sinds een week of drie als receptioniste. Ook hier zien we allerlei talenten tot bloei komen!

Ondersteuning
Sommige medewerkers maken zich zorgen, en dat snappen we maar al te goed. Natuurlijk kunnen collega’s altijd met vragen terecht bij hun leidinggevende. Maar we hebben ook aanvullende hulp beschikbaar. Onze budgetcoach Hanneke Nagel is bereikbaar voor financiële vragen van onze medewerkers. Elke dinsdag van 9.00 uur tot 11.00 heeft Hanneke Nagel telefonisch spreekuur. Onze bedrijfsmaatschappelijk werker Maud Jansen heeft elke woensdag van 13.00 uur tot 16.00  telefonisch spreekuur. Maud is vooral bereikbaar voor medewerkers die zich zorgen maken over de situatie rondom het coronavirus en daarover graag in gesprek willen. Collega’s die willen bellen met Maud of Hanneke kunnen hun telefoonnummers opvragen bij hun leidinggevende.

Handige website
En als afsluiter een tip: de website Steffie geeft betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Steffie beantwoordt vragen als: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod. Zeker de moeite waar om even een kijkje te nemen!Corona