Naar de inhoud

Zoekresultaten

Handen ineen voor meer banen in de zorg

Zorgorganisaties, ROC Rijn IJssel en Scalabor bieden praktijkopleiding en 40 banen voor werkzoekenden.

De vraag naar goed gekwalificeerd personeel in de zorg blijft toenemen. Ondertussen staan er helaas ook nog mensen werkloos langs de kant. Daarom ontwikkelde Scalabor, samen met 9 zorginstellingen en ROC Rijn IJssel, een traject naar werk in de zorg. Rijn IJssel verzorgt de opleiding en de zorgpartijen bieden 40 banen. Scalabor begeleidt de werkzoekenden tijdens hun hospitality module en op hun leerwerkplek in de zorg.

Om dit mogelijk te maken bieden A&S Groep, DrieGasthuizenGroep, Thuiszorg Groot Gelre, Hulp in Gelderland, Innoforte, Vreedenhoff, Pleyade, STMG, Zilverzorg en ZorgPlus in totaal 40 leerwerkplekken. Deze intensieve gezamenlijke aanpak past precies binnen het nieuwe strategisch arbeidsmarktplan van de regio en de Perspectief op Werk plannen van Staatssecretaris Van Ark.

Werkzoekenden starten met een periode van een maand in het arbeidsonderzoekscentrum van Scalabor. Daar wordt bepaald wat zij al kunnen en welke vaardigheden ze nog moeten leren. Na die eerste maand starten de deelnemers met een MBO-opleiding ‘Entree Assistent dienstverlening en zorg’ van een jaar bij Rijn IJssel. Daarnaast werken ze minimaal 16 uur per week. De eerste 3 maanden doen ze dat via de hospitality module bij Scalabor zelf. Na 3 maanden is het tijd voor de volgende stap; een leerwerkplek bij een van negen zorgorganisaties. Daar gaan kandidaten ook weer 3 maanden aan het werk, zodat zij zich in de praktijk verder kunnen ontwikkelen. Bij goed functioneren biedt de zorginstelling een arbeidscontract van minimaal 6 maanden aan. Zo leren werkzoekenden in 13 maanden een vak. Met een veelgevraagd diploma en een baangarantie bij gebleken geschiktheid.

Meer lezen? Bekijk dan de folder Branchetraject in de Zorg