Naar de inhoud

Zoekresultaten

Klaar voor de tweede helft (blog)

En toen was de vakantie weer voorbij! Nou ja, voor de meeste van ons dan! Sommigen hebben nog een vakantie in het vooruitzicht, maar inmiddels zijn de scholen weer begonnen, is het nieuwe voetbalseizoen gestart, zijn de fi les weer langer en zijn een aantal afdelingen zelfs al begonnen met het inpakken van kerstartikelen voor klanten!

FRIS VOOR DE TWEEDE HELFT
Zo’n periode na de zomer voelt altijd een beetje als de tweede helft. Je komt weer fris uit de kleedkamer, klaar voor de volgende 45 minuten met als doel óf om een achterstand weg te werken óf om door te pakken op het goede resultaat van de eerste helft. Voor Scalabor geldt dat tweede; blijven doen wat we goed doen en wat nog beter kan nu aan gaan pakken. Voor de tweede helft hebben we dan ook een aantal mooie projecten staan, zoals de opening van een nieuwe fietsenwerkplaats, de verbouwing van het tuincafé in de Intratuin, de productie van onze eigen bedrijfsfilm, het medewerkingsbelevingsonderzoek en nog veel meer!

NCLUSIVITEIT VERDER OP DE KAART
Wat we vanaf nu direct op de website plaatsen zijn vacatures die speciaal geschikt zijn voor medewerkers met een SW indicatie. Vacatures waar werkgevers van hebben gezegd; daar zou iemand van Scalabor heel goed inpassen. We plaatsten die banen al altijd op borden in onze eigen bedrijfsrestaurants, maar vanaf nu dus ook op www.scalabor.nl/detavacatures. Want de arbeidsmarkt blijft ook na de zomer krap nog krap; werkgevers hebben grote moeite om vacatures in te vullen. Met 94 banen voor iedere 100 werkzoekenden is de vraag groter dan ooit. Concreet betekent dit dat werkgevers breed moeten kijken naar de invulling van vacatures; herintreders, jongeren, ouderen, statushouders en werkzoekenden met een arbeidsbeperking. En daar kan Scalabor, in samenwerking met regionale dienstverleners zoals het Werkgeversservicepunt en RSD de Liemers, een belangrijke rol in spelen. Om nog meer werkgevers te informeren over de voordelen van inclusief ondernemen zijn we inmiddels begonnen met de voorbereiding van een grote bijeenkomst op 31 oktober in het Provinciehuis. In samenwerking met De Normaalste Zaak, Inclusief Midden Gelderland, het WSP, de Inclusief Ondernemers Nijmegen en ons zuster arbeidsontwikkelbedrijf in Nijmegen brengen we iedereen die iets doet met inclusief werkgeven in de regio die dag bij elkaar. Spannend maar ook heel leuk om te doen. Er wordt parallel hieraan zelfs al gewerkt aan een gezamenlijk tijdschrift dat gebruikt kan worden om inclusiviteit verder op de kaart te zetten!

KIJKJE IN DE KEUKEN
In de tussentijd zitten we ook niet stil. Zo hadden we de afgelopen week een heel leuk bezoek van Aart Slob, wethouder in de gemeente Lingewaard, die graag een kijkje kwam nemen bij Scalabor en daarbij graag in gesprek wilde met inwoners van de gemeente die bij ons werken. Het werd een mooi gesprek over de veranderingen die plaats hebben gevonden en het belang van werk voor iedereen. Vervolgens hebben onze collega’s de wethouder rondgeleid en – in de meeste gevallen vol trots – laten zien waar zij werkten. Eigenlijk veel leuker dan dat ik zelf de rondleidingen verzorg; dit gaan we dus in de toekomst veel vaker doen. Een mooi begin van de tweede helft!