Naar de inhoud

Zoekresultaten

Werken doe je samen [blog]

Samenwerking was het thema van de afgelopen week. Nu is dat bij Scalabor natuurlijk altíjd het thema, want we werken hier continu samen. Om aan de ene kant het mooiste arbeidsontwikkelbedrijf van Nederland neer te zetten, maar ook om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Ten aanzien van dat laatste is het Werkgeversservicepunt (WSP) een hele belangrijke partner voor ons. Het WSP heeft namelijk in deze regio de contacten met de werkgevers en haalt daar vacatures op. En dat zijn vaak de vacatures die goed passen bij zowel onze medewerkers, als iedereen die bij Scalabor in traject zit. Nu spreken wij zelf natuurlijk ook weleens een werkgever en weten we redelijk goed wat er in onze arbeidsmarkt gebeurt, maar het WSP is met een hele groep accountmanagers daarin echt de expert. Het is dan ook van belang dat wij heel goed samenwerken. Met de directeur van het WSP sprak ik dan ook afgelopen week uitgebreid over hoe we onze samenwerking kunnen verbeteren. Niet dat dat nu niet goed gaat – integendeel – maar het kan altijd beter. Zeker gezien het feit dat we grote ambities hebben!

SAMEN INCLUSIEF
Wat bijvoorbeeld ten aanzien van samenwerken al heel goed gaat, zijn de gezamenlijke bijeenkomsten in het kader van de inclusief werkgevers in de regio. Sinds enige tijd organiseren WSP, Scalabor, stichting Inclusief Midden-Gelderland, de gemeente Arnhem en Inclusief werkgeven bijeenkomsten voor werkgevers die al inclusief werkgeven (en dus iedereen actief mee laten doen in deze arbeidsmarkt) en werkgevers die dat graag ook willen doen. Afgelopen week waren op onze uitnodiging ruim 60 bedrijven aanwezig bij de tweede bijeenkomst van dit jaar over inclusiviteit. Gastheer deze keer was Alliander. Het doel is ook om bedrijven met elkaar in contact te brengen zodat ervaringen kunnen worden uitgewisseld en men elkaar bij vragen makkelijker kan benaderen. Zeker voor die ondernemers die wel willen, maar nog niet precies weten hoe, is het heel waardevol om van collega-ondernemers te horen hoe een en ander in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn.

MEER SAMEN
Samenwerken was ook het onderwerp van gesprek dat ik had met Nina Bakx, regiomanager van postbedrijf Cycloon. Zij werken al langere tijd met onze Scalabor-collega’s en ook hier hebben we gekeken naar wat we nog meer samen kunnen doen. Erg leuk om dat samen te onderzoeken waarbij we hetzelfde uitgangspunt hebben: het combineren van maatschappelijke impact en commercie. Ook dit gesprek wordt zeker vervolgd.

SAMEN WERKEN
Op de valreep nog even twee dingen waar ik echt heel blij van werd afgelopen week. Bij alle medewerkers viel de personeelspas in de bus. Fijn, want dat zorgt ervoor dat je je gemakkelijk bij activiteiten kunt identificeren (zomerfestival, bingoavonden, forelvissen enzovoorts). Maar is ook heel handig voor personeelskorting bij de Intratuin! Daarnaast is de renovatie van de ruimte naast de receptie aan de Driepoortenweg bijna af. Het ziet er echt fantastisch uit! Complimenten aan het team, wat is dat een mooie ruimte geworden. Ideaal om samen te werken zou ik zeggen!