Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een mooi begin van een fantastisch jaar [blog]

Het nieuwe jaar is weer begonnen! En traditiegetrouw start dat met nieuwjaarsrecepties. Binnen Scalabor waren dat er drie: op onze locatie aan de Driepoortenweg, in de kwekerij in Bergerden en na sluitingstijd in de Intratuin. De opkomst was boven verwachting en in alle drie de gevallen zat de zaal bomvol. Mooi om op deze manier zoveel mogelijk collega’s een gelukkig 2019 te wensen! Dank ook voor de vele wensen die ik van collega’s mocht ontvangen. Ik heb mijn best gedaan om in de afgelopen dagen zoveel mogelijk mensen die niet aanwezig konden zijn alsnog de hand te schudden. Dat is vast niet in alle gevallen gelukt, daarvoor zijn we simpelweg te groot. En dus wil ik via deze weg die collega’s die ik niet persoonlijk gesproken heb het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Veel geluk maar bovenal een goede gezondheid!

Goede voornemens

Naast onze eigen recepties waren er afgelopen week ook een heel aantal andere nieuwjaarsrecepties in de regio: van ondernemersvereniging OKA, de gemeente Nijmegen, de provincie en van de gemeente Arnhem. Mijn goede voornemens konden met al die hapjes en drankjes direct weer naar de prullenbak, maar het is goed om in korte tijd veel mensen even te spreken en weer te benadrukken dat Scalabor een belangrijke schakel in de huidige arbeidsmarkt is. Wat echt geweldig was is dat wij in de Nieuwjaarsspeech van burgemeester Marcouch van Arnhem specifiek benoemd werden: “ons werkbedrijf Scalabor timmert succesvol aan de weg”. Hoe mooi is dat?! Helemaal nadat ik afgelopen maandag zag dat het in ons arbeidsontwikkelcentrum hartstikke druk was met nieuwe mensen die starten met trajecten!

Balans opmaken

De start van het nieuwe jaar betekent ook dat we het afgelopen jaar afsluiten en de balans opmaken. Maar ook dat de kassa weer op 0 staat en we weer opnieuw starten. Daarmee borduren we natuurlijk wel voort op wat we in het afgelopen jaar bereikt hebben. Het bedrijf staat, we hebben een duidelijke visie, we sluiten het jaar financieel positief af, er heerst een positieve sfeer, er is voldoende werk en steeds meer mensen werken direct voor werkgevers. En ja, er is ook nog genoeg de doen en er zijn een heel aantal dingen die we moeten oppakken. In 2019 is onze opdracht dan ook drieledig. We willen een goede werkgever zijn die financieel gezond is en zoveel mogelijk mensen naar zo passend mogelijk werk begeleid. En om daar maar direct goed mee te beginnen, hebben we een start gemaakt met het opknappen van onze publieke ruimtes aan de Driepoortenweg. De schilder is gestart, de vloer is geboend en de foto’s voor aan de wanden zijn uitgezocht. Als alles goed gaat, ziet het er eind maart weer fris en fleurig uit. Idee is dat we daarna verdergaan met zowel ons bedrijfsrestaurant, als het tuincafé in de Intratuin. In de volgende weken schuif ik zoveel mogelijk aan bij verschillende overleggen – zowel intern als extern –  om onze plannen voor 2019 te presenteren. Deze week mocht ik om die reden als “special guest” aanschuiven bij het werkoverleg van de trajectbegeleiders en collega Cantor heeft de plannen al gepresenteerd aan de werkbegeleiders in zijn divisie. Volgende week mag ik presentaties geven aan de OR, de raad van commissarissen en de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein Centraal Gelderland.

Synchronize watches

Om aan het begin van het nieuwe jaar ook de horloges gelijk te zetten met mijn collega MT-leden ben ik begonnen met zogenaamde HR startgesprekken; gesprekken over wat we van elkaar verwachten en hoe we elkaar gaan ondersteunen. Goed om afspraken helder te hebben en op dezelfde lijn te zitten. Zeker nu het MT bestaat uit een vast team dat zich de volgende jaren gezamenlijk voor Scalabor gaat inzetten.

Regionale samenwerking

Tussen de bedrijven door mocht ik ook nog in gesprek met de Economic Board over regionale samenwerking en het versterken van de lobby in Den Haag, mocht ik namens VNO NCW in de krant iets zeggen over de bereikbaarheid van de regio en de noodzaak om te investeren in Openbaar vervoer, infrastructuur en gedrag en had ik een goed gesprek met Novon schoonmaak over onze rol in het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de schoonmaakbranche. Een mooi begin van wat volgens mij een fantastisch jaar gaat worden!