Naar de inhoud

Zoekresultaten

Geen slechte week, toch?! [blog]

Op donderdag 22 november hebben we het nieuwe ArbeidsOnderzoekCentrum (AOC) van Scalabor aan de Bruningweg officieel geopend. Dat deden we tijdens een bijeenkomst van het Werkbedrijf Midden-Gelderland dat heel toepasselijk als thema ‘samenwerking’ had. Er waren wethouders uit de negen gemeenten uit de regio aanwezig evenals vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en van werkgevers- en werknemersorganisaties. Onze trainers en
ontwikkelspecialisten lieten de genodigden delen van cursussen en testen ervaren.

TRAJECT BIJ SCALABOR
Insteek van het AOC is dat mensen die nu nog in de bijstand of de WW zitten na een intake en een uitgebreid assessment gaan werken aan werknemersvaardigheden. Tijdens dit traject kijken we goed naar wat iemand kan en wil en wat we moeten doen aan begeleiding. Dat kan betekenen dat we iemand direct kunnen detacheren bij een werkgever of dat iemand eerst een tijd in de Scalabor-omgeving aan de slag gaat. Voor veel mensen is dit extra
hulp om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. Inmiddels mogen we ongeveer 10 nieuwe participanten per week verwelkomen in het nieuwe AOC en de verwachting is dat dat er nog veel meer worden. En dat moet ook wel want eerder in de week kwam de kamerbrief van staatssecretaris Van Ark uit waarin zij aankondigde met maatregelen te komen om het eenvoudiger te maken voor werkgevers om iemand met een beperking aan te nemen. Goed nieuws!

In het nieuws
En dat moet ook wel want eerder in de week kwam de kamerbrief van staatssecretaris Van Ark uit waarin zij aankondigde met maatregelen te komen om het eenvoudiger te maken voor werkgevers om iemand met een beperking aan te nemen. Goed nieuws! Dat vonden ook mijn collega’s van ontwikkelbedrijven die ik trof bij de ledenvergadering van Cedris, de brancheorganisatie voor ons type bedrijf. Het was goed om daar nieuwe collega’s te ontmoeten en kennis op te halen over wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de branche.

Dubbele boeking
Op woensdagavond moest ik mijzelf splitsen want ik was zowel uitgenodigd voor de uitreiking van de Gelderse Familiebedrijven Award, als voor een brainstormsessie met de Arnhemse Uitdaging! Door de wonderen van techniek, is het gelukt om bij beide een bijdrage te leveren. Voor de Arnhemse Uitdaging mocht ik mijn bijdrage in een video doen, waardoor ik fysiek naar de uitreiking van de prijs voor het beste familiebedrijf in Gelderland kon. Die prijs werd gewonnen door Bakkerij Hilvers waarbij staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken het bedrijf vooral roemde omdat ze een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben! Zo zie je maar weer. Ik heb direct mijn kaartje aan de andere finalisten gegeven en aangegeven dat wij ze kunnen helpen om volgend jaar te winnen!!

WELKOM!
Op donderdag mochten we onze collega’s uit het Dorp verwelkomen aan de Driepoortenweg. De locatie wordt gesloopt en herbouwd. Op onze eigen locatie hadden we nog ruimte die we opnieuw hebben ingericht. Ook familieleden, vrienden en begeleiders waren welkom op de eerste dag om de nieuwe werkplekken te zien en de reacties waren zeer enthousiast. Een mooi warm welkom zoals het hoort met dank aan de werkbegeleiders van de afdeling
en de afdeling interne dienst. Op zaterdag mochten we vervolgens iemand heel anders welkom heten: Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op bezoek om samen met de kinderen en kleinkinderen van medewerkers de verjaardag van de goedheiligman te vieren.

Kennis maken en delen
Aan het einde van de week heb ik nog kennis gemaakt met De Voorwerkers: twee oud-Presikhaaf-collega’s die vorig jaar een eigen bedrijf begonnen zijn en op een kleinschalige manier montagewerkzaamheden uitvoeren met een groep van ongeveer 50 mensen uit de doelgroep, waaronder 11 Scalabor-collega’s. Fantastisch om te horen wat ze in korte tijd al bereikt hebben en we hebben dan ook afgesproken om meer samen te gaan werken en te kijken hoe we ook mensen voor leer-werkplekken kunnen gaan plaatsen. Direct daarna sprak ik de algemeen directeur van Intratuin die kwam kennismaken. Voor hem had ik direct goed nieuws, want we waren er net die ochtend in geslaagd om een hele goede nieuwe bedrijfsleider voor onze Intratuin aan te trekken. Een hele goede kandidaat met heel veel ervaring in de retail, die heel bewust voor ons als ontwikkelbedrijf gekozen heeft! Het gesprek met de directeur van Intratuin verliep overigens heel goed en ik was onder de indruk van de organisatie en de toekomstplannen. We hebben daarbij onder andere afgesproken dat wij de andere 58 Intratuinen volgend jaar bijpraten over de voordelen van inclusief ondernemen. Zo maken we goed gebruik van elkaars kennis! Geen slechte week toch?! ?