Naar de inhoud

Zoekresultaten

Goede gesprekken, prettig contact [blog]

Eigenlijk wel prettig om zo aan het einde van de week (ik schrijf dit vrijdagavond) even terug te kijken op de afgelopen paar dagen. Zeker nu het bijna weekend is. Straks alleen nog een diner in het kader van het Innovate festival en zaterdagochtend de officiële opening van de jaarlijkse Techniekdag op IPKW. Allebei leuk, dus nog iets om naar uit te kijken!

Brand Presikhaaf Schoolmeubelen
Vanmiddag werden we opgeschrikt door het bericht dat er brand was in de gezamenlijke locatie van Scalabor en Presikhaaf Schoolmeubelen. Het ging om een kleine brand in de toiletten en er is adequaat actie ondernomen. Het gebouw is snel ontruimd en de brandweer was snel ter plaatse. Gelukkig viel de brand mee, zijn er geen gewonden gevallen en is de schade beperkt gehouden tot de toiletten. Collega’s reageerden rustig en deden wat er getraind was; mijn complimenten voor het hele team. Daarbij zijn er altijd dingen die we kunnen leren van dit soort incidenten en zijn er verbeterpunten die we op moeten pakken. Dat doen we in de komende dagen dan ook direct samen met de collega’s van Presikhaaf Schoolmeubelen.

Contact!
Deze week heb ik sowieso veel contact mogen hebben met collega’s. Zo was er aan het begin van de week een lunch met nieuwe collega’s waarbij ik eigenlijk niet goed wist of ik daar nu aanzat als directeur van Scalabor of als nieuwe collega. Wat opviel was dat deze nieuwe collega’s net zo enthousiast als ik zijn over hun nieuwe werkomgeving. Een enthousiasme dat ik tijdens een bijeenkomst met kadermedewerkers later in de week ook weer tegenkwam. Tijdens die bijeenkomst hebben we geïnventariseerd waar we met elkaar trots op zijn, wat we nog beter kunnen doen en wat we morgen moeten veranderen. De uitkomst fungeert als actielijst voor de komende maanden. Het enthousiasme werd nog eens benadrukt tijdens mijn bezoek aan Gazelle waar meer dan 90 Scalabor-collega’s meewerken in de productie en de mooiste fietsen van Nederland maken. Een product om met recht trots op te zijn en Gazelle geeft aan graag nog meer medewerkers in te willen zetten. Met de gemeente Rheden lopen nu gesprekken om hier gehoor aan te kunnen geven.

Samenwerking in de regio
De week heb ik ook nog gebruikt om kennis te maken met een aantal van onze partners. Zo was er een goed gesprek met het werkgeversservicepunt (WSP) over hoe we beter samen kunnen werken. Samen staan we voor de opgave om meer vacatures in de regio in te vullen en mensen aan het werk te helpen en samen zitten we dan ook bij veel werkgevers aan tafel. Daarbij kunnen we nog beter van elkaars expertise gebruikmaken. Ook in een gesprek met het ROC Rijn IJssel werd ik bevestigd in het feit dat een goede samenwerking met het beroepsonderwijs om mensen te begeleiden naar de arbeidsmarkt, cruciaal is. Maar als het een ding is dat we in deze regio goed kunnen, dan is het wel samenwerking. Idee is dan ook dat Scalabor en ROC Rijn IJssel gaan kijken hoe we elkaar in het opleiden van mensen nog verder kunnen versterken.

Al met al dus weer een goede week!