Naar de inhoud

Zoekresultaten

Van start [blog]

En we zijn van start! Wat een warm welkom: bloemen, kaartjes, felicitaties, berichtjes op sociale media. Mensen die me op de gang aanspreken en succes wensen. Veel dank daarvoor. Ik voel me zeer welkom.

ZOVEEL MOGELIJK KENNISMAKEN
In de eerste dagen zat mijn agenda vooral vol met kennismakingsgesprekken. Ik heb zoveel mogelijk informatie proberen op te nemen. Tegelijkertijd tijd vrijgemaakt om rond te lopen op de locatie aan de Driepoortenweg en om kennis te maken met nieuwe collega’s. Ik heb veel mensen ontmoet, handen geschud en korte gesprekjes gehad. Toch heb ik natuurlijk nog lang niet iedereen gesproken. Ik verwacht dat ik her en der wel mensen meerdere
malen de hand geschud heb, omdat ik een gezicht of naam niet direct herkende. En dan ben ik nog niet eens op de andere locaties geweest. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk collega’s te ontmoeten, maar dat gaat nog even duren.

IN GESPREK
Deze week heb ik onder andere gesprekken gehad met het managementteam. Ik ben onder de indruk van de voortgang en van de toewijding. Net als het onthouden van alle namen, is ook hier tijd nodig om de volgende stappen te maken. De organisatie lijkt echter goed op weg.

INDRUKWEKKEND
Op mijn rondjes door het gebouw (mocht je broodkruimels vinden: die zijn van mij, anders vind ik de weg niet terug, zo groot is het!) ben ik al even gaan kijken bij de bouw van het nieuwe arbeidsontwikkel- en trainingscentrum aan de Bruningweg. Dat wordt erg mooi en is een fantastische faciliteit om mensen nog beter te begeleiden. Verwachting is dat het eind deze maand klaar is. Rond die tijd start ook het inpakken van de kerstpakketten: 50.000 stuks
begrijp ik! Erg indrukwekkend en de hal hiervoor wordt op dit moment klaargemaakt. En natuurlijk was ik even bij de productie van de Jumbo fietspompen. Nu weet ik eindelijk waar mijn fietspomp vandaan komt en wat er allemaal komt kijken bij het vervaardigen.

FORMALITEITEN
In de eerste week heb ik mij ook nog even gemeld bij de Kamer van Koophandel om mij als bestuurder van Scalabor in te schrijven. Het is nu dus officieel. Ik kijk er erg naar uit om er, samen met álle medewerkers, van Scalabor een enorm succes van te maken. Als kers op de taart, ontvingen we donderdagavond opeens het bericht dat het voorstel van het kabinet ten aanzien van loondispensatie van de baan is. Wat een goed nieuws!

KOMENDE WEEK…
Deze week staat een overleg met de raad van commissarissen en een kennismakingsgesprek met de aandeelhouder op mijn programma. Daarnaast ben ik een hele dag op onze locatie in Bemmel en ga ik bij de Intratuin langs. Ik denk dat maar weinig mensen weten dat we in de kwekerij meer dan 1,1 miljoen planten buiten hebben staan, dat er wel 100.000 hedera plantjes per week de deur uitgaan en dat al die mooie bloempotten en heggen in openbare
ruimtes bij ons vandaan komen. En ook niet iedereen weet dat Scalabor een hele Intratuin runt en inzet als leerwerk plek voor medewerkers in de retail, het groen, de horeca en de logistiek

Marcel Hielkema
directeur Scalabor