Van start [blog]

En we zijn van start! Wat een warm welkom: bloemen, kaartjes, felicitaties, berichtjes op sociale media en mensen die me op de gang aanspreken en succes wensen. Veel dank daarvoor. Ik voel me zeer welkom.

Zoveel mogelijk kennismaken

In de eerste dagen zat mijn agenda vooral vol met kennismakingsgesprekken. Ook heb ik tijd vrijgemaakt om rond te lopen om kennis te maken met nieuwe collega’s. Ik heb veel mensen ontmoet, handen geschud en korte gesprekjes gehad. Toch heb ik natuurlijk nog lang niet iedereen gesproken. Ik verwacht dat ik her en der wel mensen meerdere malen de hand geschud heb, omdat ik een gezicht of naam niet direct herkende. Andersom zal het ook wel gebeurd zijn. Dat ik dacht dat ik iemand al ontmoet had, maar dat dat nog niet zo was. Geen excuus, maar het is een grote organisatie! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk collega’s te ontmoeten, maar dat gaat nog even duren. Voor de komende weken zijn een aantal informatieavonden georganiseerd waar ik nog meer medewerkers hoop te ontmoeten.

In gesprek

Deze week heb ik onder andere gesprekken gehad met het managementteam. Sinds de start van Scalabor aan het begin van het jaar, is er al veel gebeurd en er is goed in kaart wat er nog moet gebeuren. Ik ben dan ook onder de indruk van de voortgang en van de toewijding hierin. Net als het onthouden van alle namen, is ook hier tijd nodig om de volgende stappen te maken. De organisatie lijkt echter goed op weg.

Indrukwekkend

Op mijn rondjes door het gebouw (mocht je broodkruimels vinden: die zijn van mij, anders vind ik de weg niet terug, zo groot is het!) ben ik al even gaan kijken bij de bouw van het nieuwe arbeidsontwikkel- en trainingscentrum aan de Bruningweg. Dat wordt erg mooi en is een fantastische faciliteit om mensen nog beter te begeleiden. Verwachting is dat het eind deze maand klaar is. Rond die tijd start ook het inpakken van de kerstpakketten: 50.000 stuks begrijp ik! Erg indrukwekkend en de hal hiervoor wordt op dit moment klaargemaakt. En natuurlijk was ik ook al even bij de productie van de Jumbo fietspompen. Nu weet ik eindelijk waar mijn fietspomp vandaan komt en wat er allemaal komt kijken bij het vervaardigen.

Formaliteiten

In de eerste week heb ik mij ook nog even gemeld bij de Kamer van Koophandel om mij als bestuurder van Scalabor in te schrijven. Het is nu dus officieel. Ik kijk er erg naar uit om, samen met álle medewerkers, van Scalabor een enorm succes te maken. Als kers op de taart, ontvingen we donderdagavond opeens het bericht dat het voorstel van het kabinet ten aanzien van loondispensatie van de baan is. Wat een goed nieuws!

Deze week

Deze week staat onder andere een overleg met de raad van commissarissen en een kennismakingsgesprek met de aandeelhouder op mijn programma. Daarnaast ben ik een hele dag op onze locatie in Bemmel en ga ik bij de Intratuin langs. Het belooft weer een mooie week te worden!

Marcel Hielkema
directeur Scalabor